Досъдебно производство е образувано за пожара в Рила

4730
Досъдебно производство е образувано за пожара в Рила
Снимка: БГНЕС

За пожара в Рила, който бушува в близост до Рилския манастир, е образувано досъдебно производство. Това съобщиха от Районна прокуратура – Дупница пред "Фокус". 

Производството се води от Районно управление – Рила, уведомен е дежурен прокурор. Извършен е оглед на място, продължават следствените действия.

Поне седмица ще се работи по пожара в Рила, армията се включва

Минимум седмица ще се работи по пожара в Рила планина. Това каза  директорът на Югозападно държавно предприятие инженер Дамян Дамя...

Досъдебното производство е образувано по чл.331, ал.1 от Наказателния кодекс, относно палеж по непредпазливост. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до три години.

Производството е и във връзка с чл. 330 от Наказателния кодекс, а именно палеж на гора или друго имущество със значителна стойност, намиращи се в защитена територия. Срокът на разследването е двумесечен.

По-рано днес от пресцентъра на Министерство на отбраната съобщиха, че хеликоптер Ми-17 и 35 военнослужещи от военно формирование 26 400–Благоевград с 4 броя специализирана техника участват днес в действията по потушаването на останалите огнища от пожара.

Основната задача на модулните групи е да възпрепятстват преминаването на пожара към природен парк „Рилски манастир”. Министърът на отбраната Николай Ненчев е разпоредил Българската армия да продължи да оказва помощ до пълното погасяване на пожара.

И днес продължава гасенето на пожара в Рила

И днес ще продължи борбата с пламъците над Рилския манастир, съобщи Нова телевизия. Пожарникари, военни, горски и доброволци вече успя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com