Доброволци се събират в Мизия, за да помагат през почивните дни

15311
Доброволци се събират в Мизия, за да помагат през почивните дни
Снимка: БГНЕС

В бедстващия вече седмица град Мизия започнаха да се събират доброволци, организирани в социалните мрежи, които ще помагат за почистването на щетите от наводнението.

Аварийните екипи продължават с отводняването на районите, които все още са под вода. Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град, съобщи Васил Гурев от Българския червен кръст, който ръководи работата на желаещите да помагат, предаде БНР.

"Пирогов" с дарение за Мизия

Съпричастни с проблемите и болката на пострадалите в Мизия, от "Пирогов" даряват неща, които са необходими за по-бързото почистване и н...

Все още са необходими гумени ботуши, лопати, колички, дебели ръкавици и чували, за да се улесни труда на хората. Продължават да се събират дарения по банковите сметки на Българския червен кръст, общината и дарителски организации, както и с SMS с текст DMS ZAEDNO на номер 17777 и празно съобщение на номер 1466 за БЧК.

И днес продължава отводняването на улиците, къщите и дворовете, които са под вода вече седмица. На други места ще се извозват удавените животни. Днес ветеринарните екипи ще дезинфекцират селскостопански постройки, които вече са почистени от тинята. Пощата в Мизия ще работи, за да могат пострадалите да получат еднократната финансова помощ от 325 лева.

Инспектори от Агенцията по безопасността на храните продължават с огледите в хранителните магазини, за да оценят кои храни са годни за консумация и кои трябва да бъдат изхвърлени.

Болница "Пирогов" ще дари дезинфектанти, маски, стерилни ръкавици и течен сапун на пострадалите от наводнението в Мизия. Представител на болницата ще предаде дарението днес в града.

В отводнените квартали на Мизия вече е пуснато водоподаването

Възстановено е водоподаването в отводнените квартали на Мизия. Това каза за Радио "Фокус" – Видин Ангел Престойски, управител на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество