Добрич ще кандидатства за финансиране по Проект „Красива България”

8737
Добрич ще кандидатства за финансиране по Проект „Красива България”

Община град Добрич ще кандидатства за финансиране със 131 539,40 лв. по Проект „Красива България” 2014 г., съобщи Агенция Фокус.

Сумата е необходима  за подмяна на дограма на сградата на Художествената галерия в Добрич. През годините са правени ремонти на сградата и е подменена част от дограмата. С новия проект ще бъде подменена и останалата част. Частичната подмяна на дограмата е направена през 2009 година също по проект „Красива България”.

Нови правила за финансирането на училищата от Нова година

Управляващите ще променят модела за финансиране на училищата още от календарната 2014 г. Водещо при формирането на бюджета на учебните ...

Довършването на тази дейност ще обнови обекта и ще спомогне по-добрата естетика и функционалност на сградата от гледна точка на съвременните изисквания за енергийна ефективност. Община град Добрич ще съфинансира дейностите с 65 769,70 лв. Това е 50% от общата стойност на проекта. Предложението ще бъде разгледано и гласувано на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет на Добрич на 28 януари.

В проектното предложение е посочено, че сградата на галерията е архитектурно-строителен паметник на културата. Сградата е строена през 30-те години на миналия век, в стил „неокласицизъм”. Адаптирана е за галерия в началото на 80-те години и е една от най-големите в страната ни. Нещо повече, включена е в списъка на стоте национални туристически обекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com