До три дни Мизия ще бъде напълно отводнена

14626
До три дни Мизия ще бъде напълно отводнена
Снимка: БГНЕС

До три дни залетите в Мизия квартали ще бъдат напълно отводнени, потвърди вицепремиерът Йордан Христосков, който заедно с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов посети бедстващата община.

Подготвя се изграждането на фургонно селище, в което ще бъдат настанени стотиците хора, останали без дом от бедствието.Още три дни ще продължи отводняването на засегнатите къщи, дворове и улици в Мизия. Това докладваха от кризисния щаб в града на вицепремиера Йордан Христосков и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. При срещата им с пострадалите от наводнението, които от дни са евакуирани в детската градина в града, стана ясно, че се подготвя изграждането на фургонно селище, в което могат да бъдат настанени. Освен фургони за живеенето ще има и необходимите санитарни помещения.

Дезинфекцията и цялостното почистване на засегнатите квартали ще започне след окончателното отводняване на бедстващия град.

Вицепремиерът Йордан Христосков каза, че се отпускат допълнителни бройки на заети по социалните програми, в които да се включат в почистването. Той препоръча те да работят на три смени по четири часа, за да се ускори възстановяването.

Вътрешният министър съобщи, че язовирите по поречието на река Скът ще се охраняват от полицаи, за да се следи има ли безконтролно изпускане. В отговор на настояването на пострадалите от бедствието да се изяснят причините за наводнението, Йордан Бакалов посочи, че има разследване и се събират доказателства. Той каза още, че паспортната служба ще подпомогне хората, чийто лични документи бяха загубени при наводнението, бързо да получат нови.

Вицепремиерът Христосков и вътрешният министър Бакалов ще посетят Мизия

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов ще посетят...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com