До края на месеца стартира системата за броене на трафика по магистралите

5376
До края на месеца стартира системата за броене на трафика по магистралите
Снимка: БГНЕС

До края на октомври ще завърши изграждането на системата за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик по автомагистралите и първокласните пътища, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. и националния бюджет.

До момента са монтирани 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“, „Марица“ и „Струма“ както и на първокласните пътища. Предвидено е осигуряването на 100 трафик броячи. Технологичното оборудване е доставено и инсталирано. Софтуерът, необходим за обработка на данни от броячите, е в готовност за работа и при предварителните тестове показва висока степен на статистическа точност.

Румъния планира да построи само 1200 км магистрали до 2030 г.

Румъния планира да построи едва 1 200 километра магистрали през следващите 15 години. Това гласи основният план за развитието на трансп...

Монтирани са и 2 от предвидените 3 системи за автоматизирано наблюдение на метеорологичните условия. Те са на път E-79 - при с. Долна Вереница, в област Монтана, и в района на Кресна, в област Благоевград. Предстои изграждането на системата на път I-6, при входа на град Бургас. Мрежата от метеорологични станции, позволява точно прогнозиране на пътните условия и ще предупреждава структурите на Агенция „Пътна Инфраструктура“,шофьорите и фирмите, отговарящи за зимното поддържане, при настъпване на промени във времето.

Всички данни, които се събират от точките за преброяване на трафика и проследяването на метеорологичните условия, се записват в реално време чрез GPRS комуникация в сървърния център на АПИ.

Изпълнител на проекта „Интегрирана система за анализ и оценка на трафика по автомагистрали и I-ви клас пътища на територията на Република България, които са част от ТЕН-Т мрежите“ е сдружение „Контракс Инфра“, в което участват: „Контракс“ АД и „ИНФРА РОУДС“ ЕООД. Стойността на договора е 3 997 524,00 лв. без ДДС.

 

Магистралите биха били двойно по-скъпи без наши фирми

Магистралите и останалите големи инфраструктурни проекти биха стрували двойно по-скъпо, ако нямаше големи родни фирми. Това обясни пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com