Директорът на ФБР отива при Борисов в Министерски съвет

15413
Директорът на ФБР отива при Борисов в Министерски съвет
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с директора на ФБР Джеймс Коми на 4 март в Министерския съвет. Двамата ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона.

Както е известно, президентът Барак Обама предложи Джеймс Коми за директор на ФБР през юни 2013 г. Кандидатурата му беше одобрена от Сената с огромно мнозинство на 29 юли същата година. Коми встъпи в длъжност на 4 септември 2013 г. Той замени на този пост Робърт Мълър, който оглавяваше ведомството в продължение на 12 години. Преди да бъде назначен на отговорния пост Коми от януари 2002 до декември 2003 е бил федерален прокурор в Ню Йорк, а след това заместник на главния прокурор на САЩ.

Бойко Борисов: Свободата е право, но и отговорност пред дедите ни

"Трети март" е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха ж...

През 2004 г. той се прочу след като отказа искането на администрацията на Джордж Буш младши (2001-2009) да възобнови програмата за следене на телефоните и електронните пощи на гражданите без санкция на съда. На следващата година той напусна своя пост като заместник на главния прокурор и започна частна юридическа практика. От 2005 до 2010 г. Коми е бил старши вицепрезидент на корпорацията "Локхийд Мартин". От началото на 2013 е бил старши изследовател в Юридическото училище на Колумбийския университет и член на борда на директорите на банка HSBC.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com