Димитър Димитров: Самозапалването беше най-глупавата ми постъпка

14088
Димитър Димитров: Самозапалването беше най-глупавата ми постъпка

Изминаха четири месеца, откакто 51-годишният Димитър Димитров се самозапали пред сградата на президентството. Димитров е един от оказалите се немалко хора, които покрай февруарските протести посегнаха на живота си по този ужасяващ начин, за да привлекат вниманието на политиците към обикновените хора.

Четири месеца след постъпката си Димитър разказва пред bTV, че това е бил най-безсмисленият акт в живота му. И предупреждава, че никой и никога не трябва да стига до такава крайност.

Изписаха самозапалилия се пред президентството Димитър Димитров

51-годишният Димитър Димитров, който се самозапали пред сградата на президентството в средата на миналия месец, днес бе изписан от "П...

Целта ми беше протестът ми да се види и нещо да се разбере, че нещо се случва, защото се виждаше, че нищо не се случва - те просто хората се разхождаха по улицата протестираха, но никой не им обръщаше внимание”, казва Димитров.

„Аз постоянно работя с огън, но с каква скорост пламна този бензин, целият ме обхвана в пламъци за секунди и всичко ми се обърна наопаки. Когато изтичаха да ме гасят, си спомням, че им казах да ме оставят да умра. Спомням си, че им казах да ме оставят да умра и изгубих съзнание. Всичките ми роднини се бяха побъркали - и приятели, и познати, защото най-малко го бяха очаквали от мен - най-малкото аз бих направил подобно нещо защото съм веселяк, обичам живота”, разказва мъжът.

Димитров споделя, че голямата му мъка е как никой не обръща внимание на хората на средна възраст, които са безработни. Самият той е бил такъв.

В момента Димитър живее в силистренското село Попина. Там той работи на лозето, на нивата. Споделя, че е много зает – от 5 сутринта та до късна вечер. И се радва на новия си най-добър приятел – малък котарак.

Самозапалилият се Димитър: Не посягайте към този мъчителен начин на протест

Колкото и отчаяни да са хората, да не посягат към този мъчителен начин на протест, призова Димитър Димитров, който се самозапали пред ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com