Детската "Евровизия" ще струва между 3 и 4 млн.лв.

8937
Детската "Евровизия" ще струва между 3 и 4 млн.лв.

По реализацията на детското издание на конкурса "Евровизия", което тази година ще се проведе в България, ще работят както български, така и чуждестранни екипи. Планирането на бюджета е в твърде начален етап, но предварителните оценки сочат, че той ще варира между 3 и 4 милиона лева. Част от финансирането се осигурява от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU). Това стана ясно на пресконференция, дадена от БНТ днес.

БНТ започва работа по създаването на лого и слоган на българското домакинство на Детската Евровизия 2015, които най-добре да представят България, съобщи генералният директор на телевизията Вяра Анкова.

Детската "Евровизия" ще бъде на 21 ноември в "Арена Армеец"

Българската национална телевизия ще бъде домакин на 13-ото издание на детската "Евровизия". Престижният песенен конкурс ще се състои на...

Тя заяви, че страната ни е получила разрешение на официалното лого да бъде изписано името на България, а не каквато е практиката – на града-домакин. По този начин можем максимално пълно да се възползваме от шанса да рекламираме държавата си чрез конкурса.

"Детската Евровизия е уникална възможност както за цялата телевизионна индустрия, така и за България. Това е прекрасна реклама за България, защото цяла Европа ще бъде фокусирана към нас. Редица европейски страни ще говорят за страната ни месеци наред, ще имат представители тук, ще се запознаят с нашата култура и традиции. Ако изчислим това в номинална стойност, то означава много. Имиджовият плюс, който държавата ще получи, е огромен. Както виждате, тук стои името на България, а не на БНТ, защото това е проект на цялата държава и няма как да бъде реализиран без нейната подкрепа. Ще разчитаме и на бизнеса и рекламодателите.", заяви Анкова.

Стремежът на БНТ ще бъде да убеди повече държави да участват в конкурса. Дебют тази година ще направи Ирландия. До края на август страните могат да подават своите заявки.

Анкова уточни, че решението за избор на залата е било взето от групата от EBU, която посети България преди известно време. Всички елементи, свързани с подготовката и реализацията на проекта, се съгласуват с тях.

Израел протестира срещу унгарската песен за "Евровизия"

Израел протестира срещу песента Wars For Nothing („Война за нищо"), с която певицата Богларка Чемер (Боги) ще представи Унгария н...

"Детската Евровизия е шоу, чиято сценична реализация като мащаб по нищо не се различава от голямата Евровизия. То изисква абсолютно пълно покриване на стандартите, които EBU налагат – същото творчество, техника и сцена. Това е събитие, което може да излъчват дори и държави, които не са членки на Европейския съвет за радио и телевизия", каза изпълнителният директор на БНТ Симеон Касабов.

Вече е създадена работна група, в която има представители на Столична община, Министерски съвет и няколко министерства, тъй като стратегията за реализацията трябва да включва насоки за презентирането на София и България. Ще бъде изработен и специален рекламен клип.

Програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова обяви, че есенният телевизионен сезон в обществената медия ще бъде изцяло подчинен на събитията, съпътстващи Детската Евровизия. "Трябва да си дадем сметка за мащаба, отговорността и огромния шанс, които стоят не само пред БНТ, но и пред цялата телевизионна индустрия. Става въпрос за покриване на изключително високи технологични и телевизионни стандарти, предназначени за международна аудитория, които не могат да се сравняват с локалните продукции. Най-важното, в което ще инвестираме, ще бъде персонификацията на българската Евровизия – това, което ще я направи наистина уникална.", коментира Шишманова.

"Арена Армеец", в която на 21 ноември ще е финалът на Детската Евровизия 2015, е най-голямата зала в историята на конкурса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com