Дете е сред най-тежко пострадалите във верижната катастрофа във Витиня

14769
Дете е сред най-тежко пострадалите във верижната катастрофа във Витиня
Снимка: www.botevgrad.com

Дете е сред тежко пострадалите при верижната катастрофа в тунела Витиня на автомагистрала "Хемус" в посока Варна. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-София Мариола Маркова, цитирана от "Фокус".

Тя уточни, че по първоначални данни сред тежко пострадалите в катастрофата има и дете. Към момента обаче няма данни нито за състоянието, нито за самоличността му.

При катастрофата загинаха трима души – двама мъже и една жена, а други четирима са настанени в столични лечебни заведения.

Снимка: botevgrad.com

Сигналът за верижната катастрофа в тунела "Витиня" е подаден около 13.00 часа. Причината за инцидента все още се изяснява, съобщиха от МВР.

По информация към момента, около 50 превозни средства са участвали във верижната катастрофа.

Екипи на полицията, на Спешна помощ, на ГД” Пожарна безопасност и защита на населението” продължават да оказват съдействие на място.

Снимка: botevgrad.com

Най-малко три екипа на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” помагат в разчистването на автомобилите от верижната катастрофа на автомагистрала „Хемус”, съобщиха от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Техниката, която е изпратена на мястото на инцидента е аварийно-спасителна. Броят на екипите на ГДПБЗН се променя непрекъснато в зависимост от техниката, която трябва да се използва при разчистването.

Снимка: botevgrad.com

Автомобилите се отклоняват към стария път София – Ботевград. Движението по АМ „Хемус” е спряно в района на прохода „Витиня” и в двете посоки.

Несъобразена скорост

18-годишен с книжка от 2 седмици е прегазил човека във Витоша, искал да избяга в Румъния

Шофьорът, убил пешеходец във Витоша, е имал книжка от две седмици. Това съобщи гл. комисар Георги Костов, главен секретар на МВР, на пр...

"Категорично причината за катастрофата на прохода „Витиня” е несъобразена скорост и неспазване на дистанция", съобщи главният секретар на МВР комисар Георги Костов, намирайки се на прохода „Витиня”.

"В посока Варна – София движението ще бъде пуснато до половин час. В другата посока автомобилите се пренасочват още от Богров по стария маршрут”, уточни Костов.

Снимка: botevgrad.com

Той подчерта, че в тунела на „Витиня” автомобилите са около 40, но пострадалите са над 50. Той поясни, че има извозени автомобили и в двете посоки.

"Верижна катастрофа между над 50 автомобила, сред които 10 ТИР-ове”, обясни комисар Костов. "Жертвите за момента са трима – една жена и двама мъже, чиито имена няма да съобщя. Над 10 от пострадалите са настанени в болници в София, а четирима са настанени в Ботевград”, потвърди той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com