Десетки хора излязоха на протест пред БНБ заради КТБ

24455
Десетки хора излязоха на протест пред БНБ заради КТБ
Снимка: БГНЕС

Над 200 души са се събрали на протест пред сградата на Българската народна банка (БНБ). Събитието беше организирано чрез Facebook група - "КТБalive".

Движението пред институцията се осъществява свободно, като протестиращите се намират на паркинга и тротоара пред банката. Жива верига от полицаи не допуска събралите се да се застанат на стълбите. Чуваха се скандирания „Мафия”, „Върнете парите на хората”, „Мошеници”, „Измамници”, „Излезте, мишки”, „Къде е Цветан Василев”. Протестиращите държат лозунги с надписи "Арест на виновните за КТБ", "Победа след 405 дни на улицата", "Бареков, върни парите в КТБ". Представител на ръководството на институцията излезе и заяви пред събралите се, че банката не е в готовност да излезе и да говори с протестиращите.

Цветан Василев дал 300 млн. лева на ТВ7 по сложна схема

Банкерът Цветан Василев е използвал еднотипна схема, за да финансира както медии, така и други свои фирми. Това твърди в свое разследва...

Демонстрантите искат оставката на управителя на БНБ Иван Искров, като се настоява за отстояване на европейските норми по отношение на банките. Според тях не е нормално да се публикува от БНБ анализ на квесторите, в който се посочва, че КТБ е в много добро състояние, а в същото време вложителите не могат да си получат парите. Протестиращите са приготвили покана към отговорните институции относно проблема около КТБ за доброволно изпълнение, в която са посочили исканията си.

На 18 август се очаква нов протест пред БНБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com