Десет автомобила се сблъскаха на магистрала „Струма”

14456
Десет автомобила се сблъскаха на магистрала „Струма”
Снимка: БГНЕС

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на автомагистрала "Струма". Сблъскали са се десет коли, двама души са пострадали, съобщава БГНЕС.

Инцидентът е станал близо до разклона за Дрен. Пред БНР главен инспектор Красимир Костов съобщи: "На вниманието на всички, които пътуват по направлението от Перник към Дупница и Благоевград. Станала е верижна катастрофа на магистрала "Струма", близо до разклона за Дрен. По първоначални данни са се сблъскали 10 автомобила. Има двама пострадали със сериозни травми".

Мъглата в този участък е много гъста, с видимост до 10 метра. Платното се заледява. Именно поради несъобразената скорост и заледената настилка е станала катастрофата. Не е препоръчително в момента да се пътува между Перник и Дупница.

Сутринта гъсти мъгли имаше на много места. До 50 метра е видимостта в Добричко, Ловешко, Разградско, Пернишко, в районите на Нова Загора, Яна, Богров, цялото Софийско поле. Около 100 метра – в Пловдивско, Врачанско, Кърджалийско, в районите на Дупница и Витиня, Вакарел, Елин Пелин, Костинброд, на магистрала "Люлин".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com