"Ден на добрите новини от България" в Брюксел

166406
"Ден на добрите новини от България" в Брюксел
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес ще бъде "Ден на добрите новини от България" в Брюксел. Той е замислен като контрапункт на негативния образ на страната ни, информира БНР. Негов инициатор и спонсор е някогашният ръководител на преговорния екип на Европейската комисия с България Бриджит Чарнота.

България има невероятна природа и изключителни хора, които не заслужават за страната им да се пише и говори само със знак минус, смята Бриджит Чарнота. Затова тя иска да покаже в столицата на Европа българи и чужденци, живеещи в България, които са се посветили на това да помагат на другите - не толкова с благотворителност, колкото със знания и умения.

Скъпите депутатски пътешествия

Открай време заседанията на Европейския парламент се провеждат на две места - в Брюксел и в Страсбург. Пътешествията на депутатите оба...

Много е лесно да си силен и самоотвержен, когато си материално осигурен. Аз съм от страна, в която животът е добър за тези, които работят здраво. В България обаче може да работиш много и животът пак да не е добър. Затова според мен е важно хората там, особено младите, да не губят надежда и да знаят, че имат приятели, казва Бриджит Чарнота.

Затова специалният ден за България е съсредоточен около пет проекта, които дават шанс за реализиране на млади българи в живота, показват на хората кое е добро и красиво в страната ни, а не кое е корумпирано и грозно, същевременно запазвайки и развивайки културното наследство. Целта е хората да развият качества, умения и знания, които да им послужат за пълноценно съществуване и задоволяване на потребностите, да се научат сами да разчитат на себе си.

Петте проекта в програмата са: "България си ти!", "Феникс", "Най-доброто от България", Лютиерския център, Дунавски център за  изкуства и занаяти. Те обхващат теми различни по смисъл, значение и приложение, но показват позитивното и градивно в България.

Това не е упражнение по пропаганда и връзки с обществеността, не е нито "За", нито "Против" политически партии или правителства - настоящи и минали. Целта е да се привлече вниманието към пет "добри новини" - проекти, които нямат нищо общо с управлението или политиката. Това са обикновените хора, които опитват да успеят в живота като помагат на другите.

В устния доклад на Брюксел - назначенията в сферите "правосъдие" и "сигурност"

Назначенията в сферите „правосъдие” и „сигурност” и ефективността на комисията за конфликт на интереси са били ...

От столицата на Европейския съюз - Брюксел ще се излъчи на живо провеждането на първия "Ден на добрата новина" за България. Не пропускайте да проследите събитието с участието на Национално движение "България си ти!" тук (http://bulgariasiti.com/english-livestream/) от 11:30 ч. българско време и ще продължи през целия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com