Ден 28: Смяна на стратегията

14074
Ден 28: Смяна на стратегията

На 28-я ден от началото на демонстрациите срещу правителството на Пламен Орешарски отново има смяна в стратегията - вместо шествие или блокиране на „Цариградско шосе", призивът днес е за митинг пред и около парламента. Идеята отново е свързана със спекулациите около числеността на протеста, предаде Стандарт нюз.

Мотивите на инициаторите са, че след като периметърът на загражденията беше значително разширен, хората могат да покажат, че дори така могат окупират Народното събрание.

Борисов: При ГЕРБ протестите бяха за цени, а сега - за ценности

ГЕРБ напусна Народното събрание, защото всекидневно бяхме подлагани на различни провокации, целящи да предизвикат скандал в парламента....

Преди това обаче началната точка остава същата – площад „Независимост" пред Министерския съвет.

Тази вечер вместо покрай партийните централи или по бул. Цариградско шосе, множеството смята да завие при Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Идеята е от там да се направи жива верига, като шествието премине по ул. Московска и от там се влее в началото на протеста. Според Фейсбук групата на протеста #ДАНСwithme така ще се покаже колко хора има на шествието и че гражданското недоволство не е станало навик и е „все още живо”, предаде бтв.

След протеста се предвижда пространството около Народното събрание да стане палатков лагер, който да остане и през нощта.

Борисов: При ГЕРБ протестите бяха за цени, а сега - за ценности

ГЕРБ напусна Народното събрание, защото всекидневно бяхме подлагани на различни провокации, целящи да предизвикат скандал в парламента....

В началото на протеста кола с полицейска лепенка на стъклото блъсна участник в поредния ден на недоволството. Мъжът, който не е пострадал сериозно, обясни, че шофьорът на автомобила вместо да го заобиколи, е натиснал газта. По-късно от МВР уточниха, че колата не е на полицията.

Появи се и сигнал за провокации. По време на събирането на недоволните на пл. „Независимост” трима младежи бяха отделени от протеста и посочени като провокатори.

В 28-мия ден на неспирно гражданско недоволство денят премина отново с протест на чаша с кафе, а други преместиха работния си ден пред Народното събрание. Група писатели днес изоставиха думите и прескочиха оградата на народното събрание. С цитат на Вазов интелектуалците символично минаха една граница. С призив „грабвайте телата" огражданията бяха щурмувани от група интелектуалци - писатели, поети и журналисти, сред които Ясен Атанасов и Милена Фучеджиева. Петима от тях бяха за държани и предупредени от полицията.

Група велисопедисти, които по-рано бяха "на кафе" пред парламента, блокираха за кратко сградата на Министерство на финансите по обяд.

Интелектуалци "грабнаха телата" и прескочиха загражденията пред НС

Шестима литературни творци прескочиха огражденията пред Народното събрание по време на традиционното пиене на кафе срещу парламента в и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com