Делото „Октопод“ било изключително сложно според Цветанов (обновена)

22576
Делото „Октопод“ било изключително сложно според Цветанов (обновена)
Снимка: ГЕРБ

При посещението си в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира делото „Октопод“.

„Делото беше изключително сложно. Знаете, че прокуратурата изгради една стратегия за реализирането на това дело и знаете, че то беше отделено от така наречения за вид престъпление в едно дело, а другите, които бяха по-сложни и с финансови отношения, да бъде в по-голямото мегадело, за което вие говорите в момента. Разбира се, че всичко, което е било необходимо да бъде направено от страна на МВР и ДАНС работеше много активно в това дело, всичко това са указания, които са давани от прокуратурата, знаете, че тя е господар в държавното обвинение и в тази връзка аз не смятам, че трябва под някаква форма да търсим някакъв провал”, каза още Цветан Цветанов.

СГС върна делото срещу Цветанов за незаконно подслушване

Софийски градски съд върна на прокуратурата т.нар дело за незаконно подслушване срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и трим...

„Ако има такъв, мисля, че прокуратурата е тази, която трябва да даде отговор, защото знаете, че всичко, което се извършва като процесуално-следствени действия и всичко, което се внася като обвинителен акт или като градене на една правна конструкция, всичко това минава през призмата на това как възприема прокуратурата и как смята да реализира едно производство”, допълни още Цветан Цветанов.

Попитан как ще коментира, че и Делян Пеевски говори също така него за задкулисие и как се отнася към това проговаряне от страна на един човек, с когото е имал по-специални контакти, Цветан Цветанов каза: „Не, нямал съм никакви по-специални контакти. Ако съм имал по-специални контакти, може би, трябваше да ходя някъде другаде, както е практика в дейността на точно това задкулисие. Смятам, че когато един министър или представител на една институция, неговите срещи трябва да бъдат публични, неговите срещи трябва да бъдат възможност за всеки един, който пожелае да се срещне с министъра или с който и да е друг представител на институция, да го направи в съответната институция”.

„Имал възможност да провеждам много срещи както в българския парламент, когато съм отивал на парламентарен контрол, така също и, който е пожелал да дойде в министерството да се срещне с мен, по същия начин да проведат такива срещи”, заяви Цветан Цветанов.

Според него евровот и референдум в един ден ще спести на държавата разходи, гласуването трябва да е задължително.

Помолен да коментира признава ли онези над 700 акции за собствен грях, бившият вътрешен министър уточни, че няма безгрешни хора, след което определи числото като стъкмистика.

Цветанов ще компрометира разграничилите се от него, смята Найденов

"Няма да стане революция в ГЕРБ. По отношение на ситуацията с Цветанов там важи известната сентенция - а дано, ама надали. На всеки му ...

Той определи обвиненията срещу него като политическа поръчка, защото "управляващите искат евроизборите да минат така, както и парламентарните през 2013 г.". Според него преди евровота никой не говори за тях, а за акцията в Столична община.

Цветан Цветанов отказа да влезе в полемика с турския външен министър, който открито се застъпи за агитацията на турски език по изборите у нас. "Тази тема е затворена в Изборния кодекс и не бих искал да влизам в полемика. В момента ДПС ще търси възможните провокации и тези, консолидиращи българите-мюсюлмани и то да бъде единствения им защитник. Тази тема ще е угодна и за националистите, за да може в обществото да се вкарат теми, които не решават проблеми, а водят до евентуални дивиденти за Атака и ДПС", все пак коментира той. Според него политиката в смесените региони е сбъркана, а случаите в Рибново, в Шуменско и др. показват как се мачка интелигенцията.

Според него няма причини да се опасяваме от етническата карта, от етническо напрежение и конфликти, защото "разумът винаги ще надделява, българите са мъдри хора". Ние сме страна-член на ЕС и НАТО, и шансът да се случат етнически конфликти е много малък", успокои той.

Запитан доколко "България без цензура" е конкуренция на ГЕРБ за предстоящия вот, той отново отговори с претенции към медиите. "Много е важно чрез медиите да се дават обективни оценки за всеки политически проект и те да дават възможност на всеки да каже своите послания. По-притеснителното е, че българските граждани биха могли да бъдат подведени за пореден път от популизма", подчерта Цветанов.

"Как така изведнъж се яви Николай Бареков, кога направи той пробива си и заявката за политика – след като си свърши работата на 11 май м.г. тогава той беше журналист от една телевизия, а знаете кой стои зад нея и я дирижира. Мая Манолова е готова на всичко, за да постигне целите си, тя може да прегърне всичко", така Цветанов персонифицира "родителя".

Партньорство с Борисов и Цветанов ще навреди на всеки, предупреди Костов

ГЕРБ е основният виновник за сегашното състояние на страната, отсече Командира   Невъзможно е партньорство на Реформаторския бл...

Помолен да конкретизира кой е партийният инженер на този проект, той обаче се ориентира към "Беловодски път". "Бих казал, че може би в Сараите е генезисът на всичко случващо се. От 2005 г. има една много ясно структурирана посока за овладяване на медийния пазар точно от кръгове около ДПС. Медийният монопол даде мотивацията за изникването на политическия проект "България без цензура", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"За мен напускането на Коджейков и Калин Иванов е много интересно като развитие. Въздържам се от това, което искам да кажа", посочи Цветанов в отговор на гатанката къде отиват двамата от върха на НСО.

СГС върна делото срещу Цветанов за незаконно подслушване

Софийски градски съд върна на прокуратурата т.нар дело за незаконно подслушване срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и трим...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...