Дават 50 млн. евро на земеделските производители за закупуване на техника

4271
Дават 50 млн. евро на земеделските производители за закупуване на техника
Снимка: БГНЕС

50 милиона ще бъдат отпуснати на земеделските производители за закупуване на земеделска техника. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на международния фестивал на меда в Несебър, предаде „Фокус”.

„От снощи отворихме Мярката 121 по старата Програма за развитие на селските райони с бюджет от 50 милиона евро. Само за земеделска техника”, каза министър Танева. Тя обяви, че приемът ще бъде отворен само от 7 до 12 септември, защото разплащането трябва да се случи до края на година.

Ще се проведат срещи със земеделски производители в Кюстендилско

В Кочериново и Рила ще се проведат срещи с експерти и земеделски производители, предаде „Фокус“. Целта на срещите е експер...

„До началото на ноември е срокът за приключване на проектите, които да бъдат одобрени. Максималният размер на проектното предложение е 500 000 евро. Приключва старата Програма за развитие на селските райони. В предвид канселирането на част от договорите по Мярка 121 се освободи бюджет. Ние осъзнаваме изключителната натовареност, която ще предизвика този прием в Държавен фонд „Земеделие”, но той има административния капацитет да се справи”, заяви министър Танева.

„Огромен е интересът към инвестиции, към земеделски стопанства по новата Програма за развитие на селските райони. Там средствата за земеделска техника изобщо не стигнаха, така че със средствата от този освободен бюджет от 50 милиона евро всички имат достатъчно време да си подготвят проектите и да кандидатстват”, допълни министър Танева. Тя добави, че всички условия по одобрение и кандидатстване ще се извършват по тази наредба от 2008 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com