Да те е срам, че си жител на родния си град поради нехайството на институциите

11495
Да те е срам, че си жител на родния си град поради нехайството на институциите
Снимка: ГД "ДНЕС"-Габрово

Много от нас се срамуват от отделни места в родните ни градове, които са оставени на произвола. В случая това се отнася за жителите на Габрово и по-конкретно подлезът на Дома на хумора и сатирата, който туристите на този прекрасен български град си снимат "за спомен".

Въпреки взетите мерки от Общината този подлез продължава да се руши и да бъде обект на вандализъм, което кара жителите на Габрово не само да се срамуват от гледката, но и посред бял ден да се чудят дали да преминат през него. За туристите пък един сякаш бомбардиран такъв обект насред красивия град сигурно е потресаваща гледка.

Придошла река наводни "Етъра"

Паркингът на Етнографския комплекс "Етъра" е наводнен, а калдъръмът на входа на музея е изронен, след като водите на река Сивек са прид...

Провокиран от коментар на туристи и гости на Габрово относно състоянието на съоръжението, областният координатор на Гражданско движение “ДНЕС” Анатолий Антов разпространи до местните медии своята позиция. В нея той поставя редица въпроси и предложения, свързани с решаването на проблема.

“Бях свидетел на коментар на туристи и гости на нашия град, преминавайки през подлеза на Дома на хумора и сатирата. Първото нещо, с което те се “запознаха” е на снимките, които направих, защото те това снимаха за “спомен” от Габрово. Просто ме боли и ме засяга, защото съм част от гражданството тук. Това ли заслужават габровци? Ние сме сигнализирали с минимум 3 писма за този подлез. Да припомня за висящия кабел, за достъпа за хора в неравностойно положение! Нулев ефект. Защо? Докога ще се излагаме пред гости от другите градове и страни? С това ли ще посрещнем Карнавала в Габрово?”, пише до габровските медии Антов, цитиран от gabrovonews.bg.

В сигнала координаторът на “ДНЕС” пише още, че преди седмица са предложили на кмета Таня Христова една по рационална организация за опазване на общинската собственост и чистотата. От гражданското движение предлагат вместо нови чиновници, работници от благоустрояване да поемат функциите на инспектората, още повече, че сметосъбирането, сметоизвозването и депонирането са техни задължения.

Настоящите инспектори, подпомогнати от Отделът за опазване на обществения ред към полицията в Габрово, да преминат към нощни дежурства, за да се избегне вандалщината и нарушенията, за които постоянно сигнализират граждани на Габрово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com