ДАНСwithme продължава с пълна сила, има задържан

2176
ДАНСwithme продължава с пълна сила, има задържан

Около 400 протестиращи са блокирали движението на площад „Независимост", съобщи Фокус.

Движението по булевардите „Цар Освободител" и „Александър Дондуков" е блокирано. Протестиращите бият на барабани, надуват вувузели и свирки, и се чуват скандирания „оставка". Те са издигнали плакати, част от които гласят „Партийната държава ни отвращава" и „Оставка". И тази вечер на протеста има много граждани с велосипеди. В района има засилено полицейско присъствие. Протестиращи има и пред сградата на Президентството.

#Дансwithme 95: Ако слушаш новините вкъщи, не може да се чуе мнението на народа

Около стотина протестиращи са блокирали движението на площад „Независимост” в столицата, съобщава Агенция „Фокус&rdqu...

Част от протестиращите на площад „Независимост" по-рано очакваха министър-председателя Пламен Орешарски пред задния вход на хотел „Шератон", откъдето той излезе от срещата с представители на гръцкия бизнес у нас. Протестиращите бяха обградени от кордон от полиция, докато министър-председателят Орешарски преминаваше покрай тях и докато влизаше в автомобила си. Други протестиращи го очакваха пред централният вход на хотела.

Протестното шествие срещу правителството тръгна към сградата на Народното събрание. Пред протестиращите най-отпред е разпънат един голям плакат, на който пише „България казва: Орешарски върви си".

Шествието се предвижва със скандирания „оставка", със звуци от барабани и силни освирквания. Някой от протестиращите са издигнали плакати, един от които гласи „Надежда има, експертите + иновациите". Пред протестиращите има полицейска кола, като в района полицейското присъствие е засилено. Кордон от полиция има и пред Националната художествена галерия. 

Протестиращите са пред сградата на Парламента. Те скандират „оставка", „мафия" и „червени боклуци". Протестиращите бият на барабани, надуват вувузели и свирят на свирки. Те са издигнали плакати с искания за оставка. Сградата на Народното събрание е оградена с металните заграждения, като те стига и до сградата на БАН. Част от протестиращите се разотиват.

Няколко протестиращи се опитаха да издърпат част от огражденията пред сградата на парламента. Полицията им оказа съпротива и те не успяха. Между част от протестиращите и полицията имаше леко напрежение, което не прерасна в конфликт. Повечето от полицаите са с каски. Около сградата на Народното събрание беше образуван плътен кордон, за което полицаите бяха освирквани от протестиращите. Участниците в протеста скандират "оставка", "мафия" и "червени боклуци". Чуват се звуци от барабани, някои от тях развяват български флагове.

#ДАНСwithme за 93-и път: Протести и в „Нощта на театрите”

За 93-а поредна вечер се провеждат протести в София срещу правителството на Пламен Орешарски. В „Нощта на театрите” около 1...

Протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 500 към 19:30 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко след този час шествието е тръгнало. Полицията продължава да осигурява сигурността, един човек е задържан за нарушение на обществения ред.

Очаквайте подробности.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com