#ДАНСwithme подкрепя ветото върху бюджета

10688
#ДАНСwithme подкрепя ветото върху бюджета

ДАНСwithme напълно подкрепя решението на президента да наложи вето върху актуализацията на бюджета. Протестиращите срещу кабинета Орешарски изразиха задоволство и от факта, че днес беше създадена протестна мрежа срещу управлението. Мрежата обеща, че ще издава и вестник, за да могат и хора без достъп до Интернет да се информират за протестите.

Един протестиращ е закачил лозунг на колелото си, който гласи „Нямаме право да се уморяваме да протестираме".  Мъж в инвалидна количка държи лозунг, който гласеше „За проблеми великански, съобщи г-н Орешарски. Дупка, зайнала в бюджета, на държавицата ни клета. Няма нужда от поправки, просто дайте си оставки”.

Президентското вето е неиздържано, смята премиерът

Президентското вето върху актуализацията на бюджета е икономически неиздържано и с политически пристрастни аргуметни. Това заяви в своя...

Към 20:00 часа по данни на МВР протестиращите са около 200 души. Както е известно, днес контрапротест няма, такъв ще има утре.

В Бургас също имаше протест, макар и доста малоброен – едва 20-тина души. Там хората също категорично подкрепиха ветото на Плевнелиев за актуализацията на бюджета. Част от протестиращите споделиха, че са очаквали ветото на президента да е пълно поради липсата на прозрачност при управлението, но в същото време бяха категорични, че президентът Росен Плевнелиев е социално отговорен и затова не се е противопоставил на текстовете, касаещи помощ за социално уязвимите групи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com