Цветанов: Жена ми е в неплатен отпуск, за да няма спекулации

18438
Цветанов: Жена ми е в неплатен отпуск, за да няма спекулации
Снимка: БГНЕС

Зам-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов обясни пред журналисти в парламента, че твърденията му от сутринта по отношение на Христо Бисеров се основават на лични наблюдения, предаде „Фокус”.

Коментарът на Цветанов беше по повод изявление на лидера на ДПС Лютви Местан, че „има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали” по случая с Христо Бисеров.

Местан: Казусът „Бисеров” няма да се отрази на имиджа на ДПС

Казусът „Бисеров” няма да се отрази на партийния имидж на ДПС, защото той не е политически в собствения смисъл на този изра...

„Човек, който е работил в службите дълги години, човек, който следи и наблюдава политиката и участва в нея последните 4-5 години, може спокойно да направи подобен извод, че подобни политически решения, когато се взимат в една партия, те винаги са свързани с определени парични средства или преводи, които могат да бъдат направени от една държава в друга”, заяви Цветан Цветанов. Той обясни, че съпругата му, която е служител на ДАНС, е в неплатен отпуск, за да няма спекулации, и няма как да черпи информация от нея.

Това, което се говори, е свързано със сериозни финансови преводи, които са направени от една държава към друго място. Това заяви по-рано днес Цветанов по повод оставката на Христо Бисеров.

Компетентните органи ще се произнесат, посочи Цветанов. „Самият факт, че толкова тихо и без абсолютно никаква информация беше гласувана тази оставка по лични причини, мога да кажа че в голямата си част парламентарната група на ГЕРБ гласува „въздържал се” или против неговото освобождаване. Аз гласувах „въздържал се”, защото при такива знакови напускания на парламента е важно да се дава отговор на обществеността, а и самите депутати да бъдат запознати с реалните мотиви за напускането на такава висока политическа позиция и от ръководството на българския парламент”, коментира Цветанов. „Явно понеже информацията няма как да бъде скрита, в тази връзка се предприемат действия от съответните компетентни органи”, каза още Цветанов. На въпрос от кога разполага с информация по случая, той заяви: „От достатъчно време, за да мога да направя подобни изводи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com