Цветан Василев: Нямах конфликт с Пеевски, а с политическата мафия

8739
Цветан Василев: Нямах конфликт с Пеевски, а с политическата мафия
Снимка: БГНЕС

Авторитетното списание „Форбс“ излезе с обширен материал, свързан с историята с обявяването на Корпоративна търговска банка в несъстоятелност, информира изданието Topnovini.bg. В публикацията на журналиста Франсис Копола от "Форбс" прави впечатление взетото от нея интервю с бившия собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. В него той представя своята версия за това какво се случи с банката миналото лято.

Копола уточнява, че интервюто е направено през август. Още в началото на материала Василев започва директно с обвиненията срещу депутата на ДПС Делян Пеевски и неговата намеса във фалита на КТБ.

Цветан Василев подарява стъкларския си завод на сърбите

В писмо до сръбския премиер Цветан Василев обещава да върне "стъкларския завод в Парачин" на сръбската държава. По този начин той ще из...

„Пеевски е просто един от инструментите, които българската политическа мафия използва, за да рекетира българския бизнес. Това е видимата част на голям айсберг от корупция. Политическата мафия се опитва да представи случилото се с КТБ като личен конфликт между мен и Пеевски, което абсолютно не е вярно. Аз имах конфликт с политическата мафия, управляваща страната и която ме изнудваше и заплашваше много години“, заявява Василев.

Според него КТБ е станала жертва на алчността на българската политическа мафия, която контролира задкулисно повечето държавни институции. Той директно посочва кръгове около ДПС, които поискали безвъзмездно да им прехвърли активите на банката.

„Българската корупция е легендарна и е публична тайна, че политиците и медиите в България се контролират от българската мафия, която не би имала проблеми, ако наистина е решила да срути банката, защото така и е било изгодно“, коментира още журналистът Франсис Копола.

В заключение "Форбс" отбелязва, че най-вероятно никога няма да узнаем истината за КТБ, но версията на Цветан Василев звучи достоверно.

Вучич се ядоса на Цветан Василев

Укриващият се в Сърбия наш бизнесмен Цветан Василев влезе в конфликт със сръбското правителство и лично с премиера Александър Вучич (...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com