Цунами срещу Цветанов: "Борисов, махай го"

11887
Цунами срещу Цветанов: "Борисов, махай го"

Поредната огромна вълна на недоволство срещу вътрешния министър Цветан Цветанов се отприщи днес след поредицата от скандали около ВСС, доклада на ЕК, състоянието на МВР и престъпността.

Първата атака рано сутринта дойде от Синята коалиция, която директно призова: "Борисов, отстрани Цветанов".

Бойко рече, Цветанов повтори

След като вчера министър-председателят Бойко Борисов обяви отстраняването на съдия Мирослава Тодорова като провокация в навечерието на ...

Ще си ходи ли скоро министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е въпрос, който отдавна бушува из медийното и политическото пространство, а днес дори обедини сини и червени.

След публикуването на окончателния доклад на Европейската комисия, който се очаква по-късно днес, левицата в парламента ще започне консултации с всички парламентарни групи, с изключение на ГЕРБ, за внасяне на вот на недоверие към правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи. 

Според червените, изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов по повод „постиженията” на МВР показват пълна неадекватност към сигналите и справедливите критики, които ЕК отправя към България в предварителния доклад за напредъка в областта на правосъдието и вътрешните работи. Оставането на Цветан Цветанов на поста вътрешен министър е вредно за страната, категорични са от БСП.

Атака срещу Цветанов, дойде дори от страна на финансовият експерт и за кратко съветник на премиера Бойко Борисов Кольо Парамов. Той също поиска отстраняването на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Първо - от активен проводник на разкритията Цветанов остава сам пред портрета си в момент, когато на България й е нужен нов стил на оперативно въздействие срещу бандитизма и олигархията. Второ: противоречието между съда и вътрешното ведомство е от 100 и повече години насам и Цветанов трябва да разбере, че сам срещу съдебната система е никой. Битката за него е вече история", подчерта Парамов пред БГНЕС.

Според него "враговете на Цветанов в правосъдната система са повече от враговете му, които той трябва да разкрие и осъди чрез представените свидетели. Ако пък те са компрометирани, работата е умишлено свършена наполовина. За министъра индивидуалната сага начело на вътрешното ведомство вече приключва – продължава блокирането и самоблокирането на МВР чрез неговото оставане начело на ведомството".

Парамов смята, че "политическата мъдрост на Цветанов сега е да осъзнае, че в парламентарната група може да осигури коренен парламентарен обрат, като редови депутат, а не като министър и вицепремиер. Осъзнаването на този факт ще нареди Цветанов между мислещите политици, а не сред останалите – случайно станали министри".

"Цветанов днес като министър е силен, но утре като гражданин би станал нарицателен, ако не проумее в момента, че силата на неговата убеденост вече не се приема пряко. Изречените истини изпращат всеки вътрешен министър на бунището на историята. Затова по света има вътрешни министри, които говорят пред медиите 3-4 пъти за един мандат", каза още Парамов.

"В последната година от своето управление Бойко Борисов има нужда от много различна и позитивна нагласа за политика чрез убеждението, а не фронт между институциите и война на лидерите и техните лобита. Този свръх негативизъм, появил се сега, е безперспективен и минава през оставката на Цветанов. Тежненията на премиера да освободи Цветанов сигурно са големи, но това е единственият и правилен път за ГЕРБ сега. Трябва спешно да се търси нов дубльор на адвоката Данов за МВР, за да се внесе спокойствие там", подчерта Парамов.

Цветанов се отчете: В МВР изпълнихме 100% от реформите

През 3-те години управление в МВР от предизборната програма на ГЕРБ в тази сфера 100% от промените, реформите и законодателството са ...

"Оставката на Цветанов е необходимост първо за него, второ за ПГ на ГЕРБ и партията, после за държавата и най-накрая за премиера. Премиерът трябва да бъде освободен от ситуационната тежест да бъде между чука и наковалнята. Той е призван да изпълни своята програма, променяйки поетапно България чрез нова доктрина и друга перспектива. Надявам се Цветанов да осъзнае изреченото от мен, а не да търси поредния враг. Аз знам, че не мога да спечеля войната днес с него, затова съм и толкова точен, искрен и директен", каза в заключение Кольо Парамов.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...