Четири реки в Габровско са прелели след вчерашните дъждове

9885
Четири реки в Габровско са прелели след вчерашните дъждове
Снимка: БГНЕС

Реките Паничарка, Козещица, Янтра и Синкевица, както и много дерета в Габрово, в селата и в кварталите са прелели в определени участъци след вчерашните поройни дъждове. Натрупани са големи количества земна маса, клони и кални наноси, които днес се разчистват от екипи на общинското предприятие "Благоустрояване". Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Разчистват се водостоци, шахти за отвеждане на водата, както и непроходими участъци в районите на булевард "Трети март", улиците "Самара", "Николаевска", "Неофит Рилски" и местността Градище. В ранните часове днес комисии от общината са извършили огледи на критичните места за установяване на щетите и да се осигурят хора и механизация за неотложните аварийни дейности.

Река Белица при Килифарево преля

Обилните валежи повишиха значително нивото на река Белица при Килифарево и през нощта водите й са излезли от коритото, съобщи кметът на...

Има разрушени мостове, поражения върху пътната инфраструктура и непроходими участъци както в града, така и в селата Стоевци, Враниловци, Новаковци, Гъбене, Делеб дял и Трънето.

Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" се е отзовала на 12 сигнала за произшествия, засягащи разчистване на паднали дървета и пътни платна, отводняване на мазета, приземни етажи и фирмени складове. В района на улица "Инудстриална" пожарникарите са помогнали за безопасността на няколко души.

Обстановката е нормализирана, но дейностите по разчистване на щетите по инфраструктурата продължават, съобщиха от съвета по сигурноста. Вчера, в продължение на 15 часа на територията на общината са паднали 46 литра валежи на квадратен метър, а в язовир "Христо Смирненски", откъдето габровци черпят вода, са се влели нови 4 милиона кубически метра вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com