Чака ни засилване на дъждовете, МОСВ предупреждава за реките

13389
Чака ни засилване на дъждовете, МОСВ предупреждава за реките
Снимка: Община Видин

Още от днес (14 септември) може да се очаква увеличение на речните нива в страната. Причината - очаквани нови интензивни валежи в страната, на места с количества между 30 и 50 л/кв.метра, съобщава МОСВ.

По прогнозни данни на НИМХ в понеделник и през нощта срещу вторник се очакват валежи с по-голяма интензивност в Западна и Южна България. Количества им ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м., но в отделни райони на Западна България и по-специално крайната Северозападна част от страната и на места в Югозападна България, ще има условия за сумарни значителни валежи с обем между 30 и 50 л/кв.м.

Следобед в Западна България вероятно ще превали

В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще е намалена. В североизточните райони ще има временни увеличения на обла...

В следобедните часове на събота (13 септември), на отделни места в планинските райони от Западна България, краткотрайно ще превали, с очаквани количества до 5 л/кв.м . Днес, пак в следобедните часове, на места в западната половина на страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Количества ще бъдат между 1 и 7 л/кв.м, като само на отделни места ще достигнат до 10л/кв.м.

По отношение на повишението на нивата на реките прогнозите са първо процесът да се развие в Западна България - още през днешния ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...