Целият ресурс на СДВР е мобилизиран за мача „Левски” - ЦСКА

12180
Целият ресурс на СДВР е мобилизиран за мача „Левски” - ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Целият ресурс на СДВР е мобилизиран днес за срещата между „Левски” и ЦСКА, за да осъществи охраната на обществения ред.

Това каза Антон Златанов – заместник-началник на отдел „Охранителна полиция” на СДВР, в предаването „Тази сутрин” на бТВ.

СДВР предупреждава за сериозни мерки за сигурност преди Левски - ЦСКА

Столичната полиция предприема всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите преди, по време и след футболн...

Златанов уточни, че вътрешната охрана на един стадион по време на футболен мач не е задължително да се осъществява от полицията. Основният ангажимент на полицията по опазване на обществения ред е да гарантира сигурността на гражданите извън спортното съоръжение.

Той посочи, че на предишния мач между двата отбора часове преди срещата са били предотвратени пет-шест големи инцидента между агитките и са били задържани над 100 лица, като сред тях има и осъдени.

На въпрос какви мерки са предвидени за осигуряване на обществения ред при днешната среща, Златанов заяви, че мерките по време на подобни срещи винаги са сериозни.

„Спрямо всяко лице се преценява каква е вероятността да внася забранени предмети на стадиона. Залавят се доста голям процент от тези лица, но тук основен проблем е безстопанствеността на стадионите. Смехотворно е да се твърди, че такова количество пиротехника може да влезе през полицейската проверка, тъй като тогава поне 10-20% ще бъдат заловени на влизане. Нека да потърсим къде е проблемът - дали в полицията или в клуба или стопанина на този стадион”, каза Антон Златанов.

“Син“ удар по ЦСКА преди сблъсъка

Проучване на УЕФА повиши самочувствието на Левски преди поредното за сезона дерби с ЦСКА. Изследването показва, че “синият“...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com