Цар Киро живеел охолно като ВИП затворник

16760
Цар Киро живеел охолно като ВИП затворник
Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни Кирил Рашков даде интервю за bTV, в което демонстрира „нагло поведение”. В него той заявява, че не чувства вина за трагедията в пловдивското село, но за сметка на това се има за „по-честен и по-достоен от българите в България”. Тези думи предизвикаха голямо възмущение в близки на убития в Катуница Ангел.

„Tой наистина се чувства повече от българите. Още преди време наричаше всички в Катуница гяури”, коментира пред bTV Иванка Петрова, леля на загиналия Ангел.

Пловдив съди цар Киро заради неизплатени данъци

Община Пловдив е завела две изпълнителни дела на стойност 120 000 лв. срещу фамилията на Кирил Рашков, известен като цар Киро. При...

За конфликта на семейството с Рашкови разказа отново и Веселин Христев – вуйчо на убитото през септември 2011 г. момче.

„Аз като син на кметицата, която се противопоставяше на безчинствата им, станах обект на нападения – първо опожариха автомобила ми, после ресторанта ми, после бомба се взриви в дома ми. Дойдоха пред дома ми и ме заплашиха с убийство, за което той лежа в затвора. Правосъдието обаче на успя – интервюто на Росен Цветков го доказва”, заяви Христев и поздрави намесилите се още след трагедията в конфликта недоволни граждани за „достойната и смела саморазправа” с ромската фамилия. И до днес семейството на Христев се радвало на подкрепата на много хора след случилото се преди 3 години.

Мъжът обясни, че цар Киро няколко пъти търсел контакт с него – директно и чрез посредник. Предлагал му сделка.

„Предлага ми финансови облаги, напълно по техен маниер – че ще получа всичко, за да изляза и да кажа пред обществото, че нашият конфликт е свършил. Това е невъзможно да се случи до края на живота ми”, допълни Христев.

Агенция "Митници" мълчи за митничарите от тефтерчето на Цар Киро

Агенция „Митници” категорично отказа да обясни дали митничарите от прословутото вече тефтерче на Цар Киро са проверявали не...

По думите му предложенията от страна на Рашков идвали още, докато той бил в затвора. Там ромският бос живеел охолно, като ВИП затворник, въпреки твърденията му, че бил третиран като всички останали, твърдят близките на покойния Ангел. Парадоксален бил и фактът, че Кирил Рашков получавал пенсия за инвалидност, а „уж” работел в градината на затвора и затова бил освободен предсрочно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com