Бъркотията в ДФ "Земеделие" продължава

43604
Бъркотията в ДФ "Земеделие" продължава
Снимка: БГНЕС

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е отнела достъпа до класифицирана информация на директора на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Мирослав Николов и на неговата заместничка Виолета Александрова, информира снощи "24 часа".

Изданието добавя, че членовете на Управителния съвет на фонда, които са присъствали на заседанието в земеделското министерство, са подали оставка. Първи, още във вторник, е хвърлил оставката си зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов.

Управителният съвет на фонд "Земеделие" подаде оставки

След почти петнайсетминутно заседание в земеделското министерство Държавен фонд "Земеделие" остана без управителен съвет, а животновъди...

Засега не е ясно дали отнемането на достъпа до класифицирана информация на директорите на фонд "Земеделие" ще се отрази при изплащането на агросубсидиите.

Тази сутрин в ефира на БНР Николов не потвърди подадените оставки от членове на Управителния съвет на Фонда с мотив, че не е видял писмени заявления. От Управителния съвет са освободени тримата заместник-министри на земеделието.

"Бяха изпратени длъжностни лица от министъра на земеделието, които да се опитат да вземат достъпа ми до класифицирана информация. Но в бързината не бяха изпълнени всички процедури и към момента няма такова нещо. Документите не бяха изготвени коректно и бяха намесени други лица. Това е поредното доказателство за натиска, който се прилага над Фонда. Достъп имам от два месеца и тази процедура, която са стартирали, може да бъде обжалвана", каза Николов по повод информацията, че е останал без достъп до класифицирана информация.

"Но аз вече съм объркан, защото се оказа, че половината от УС вече е подменен и не мога да бъда сигурен кой е член и кой не е член. В УС имаше хора, които бяха за първи път на такова заседание. Продължават промените, с цел да бъде възпрепятствана работата на Фонда. Доколкото моята информация е вярна, знам, че г-н Гечев (заместник-министър - бел. ред.) вече не е член на УС. Не съм видял подаване на оставки и не мога да коментирам", обясни Николов.

УС на ДФ "Земеделие" не взе никакви решения за пари днес

За съжаление не се взеха никакви решения за пари, като първа и единствена точка бяха поскани нашите оставки. Това каза директорът на Дъ...

Не съм видял има ли подадена оставка, или това просто се тиражира. Изход има - продължаваме да работим", категоричен беше изпълнителният директор на ДФЗ.

Бойко Синапов от Асоциацията на българските животновъди смята, че случващото се между МЗХ и Фонд "Земеделие" ще бъде понесено от животновъдите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com