Българските ученици сериозно затлъстели

3857
Българските ученици сериозно затлъстели

22% от учениците през 2011 година са затлъстели. Това е най-често срещаният здравословен проблем сред децата в тази възраст. По-малък е делът на болестите на окото, гръбначните изкривявания и дихателните проблеми. Данните са на Министерството на здравеопазването, получени от личните лекари и обобщени от регионалните здравни инспекции, предаде БНР. 

92-ма от 1000 прегледани ученици са с отклонение в здравословното състояние, съобщиха от здравното министерство. Проблемите с теглото са най-често срещани при седмокласниците. Според данните немалко ученици страдат от астма, намалено зрение, епилепсия и диабет. Все още не всички ученици преминават профилактичен преглед при личните си лекари и това също е притеснително за здравето им, коментират експертите.

В края на миналата учебна година близо 800 училища са получили предписания да подобрят базата си така, че да отговаря на здравните изисквания. Най-често при тях са се налагали ремонти на покриви, санитарни възли, дограми и отоплителни инсталации.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че до момента 118 училища не са изпълнили всички изисквания. Санкционирани са 10 директори в Бургас, Монтана, Пазарджик, Пловдив и Русе.

Редактор: Ая Косарова

Откриха тайната на перманентното отслабване!

Успели сте да отслабнете, но как да задължите килограмите завинаги? Хората, следващи диети, често съобщават, че успяват да достигнат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество