Българските евродепутати ще настояват бежанците да се разпределят на квотен принцип в ЕС

11546
Българските евродепутати ще настояват бежанците да се разпределят на квотен принцип в ЕС
Снимка: БГНЕС

Българските представители в Европарламента ще настояваъ бежанците да се разпределят на квотен принцип между 28-те държави членки на ЕС. Това ще се случи по време на предстоящото обсъждане на законодателните промени в областта на миграцията и убежищата.

Заместник-председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент Илияна Йотова и нейни колеги от Малта и Германия инспектираха Центъра за видеонаблюдение на българо-турската граница в Елхово и разпределителния център за бежанци. Посещението е дни преди Европейската комисия официално да представи пакет от законодателни предложения в областта на миграцията и убежищата. Основните искания на нашата страна са четири, заяви Илияна Йотова, цитирана от БНР.

Йотова успокои: Не сме единствените със спрени еврофондове

България не е единствената държава със спрени еврофондове. Това съобщи евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова в предаването "Събуди се" по ...

"Промяна в текстовете на Дъблинското споразумение за връщането на бежанците. На второ място, за разпределението на квотен принцип. На трето място, за изграждането на съвместните гранични патрули и за възможността за допълнително финансиране на страни от външната граница на Европа, каквато е България не само от Фонда за миграция и убежища", обобщи тя основните искания.

Що се отнася до защитното съоръжение на българо-турската граница, Йотова беше категорична: "Идеята за нейното изграждане не е да възпрепятстваме жертвите на конфликтите и на войните да търсят убежище у нас, а да се помъчим да канализираме тези потоци и те да минават на контролно-пропусквателните пунктове".

Йотова заяви също, че за да е по-ефективно справяне с бежанските проблеми, са необходими повече финанси

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com