Българският ефир не бил замърсен

3590
Българският ефир не бил замърсен

Няма замърсяване на българския ефир. Това  каза председателят на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков. Три дни български и турски експерти извършват замервания по Южното Черноморие. 49 български радиа се чуват в Созопол, уточни Божков, цитиран от БНР.

По думите му с качествен звук има засечени 49 български радиа. Обръщам внимание, става дума за едно радио, което има разрешение, всички останали се чуват. 102 турски, общо 151. Всичко зависи от атмосферните условия, защото примерно в края на юли, началото на август са се чували 56 български и 91 турски. Три пъти повече се е увеличил чуваемостта на радиата през лятото. За района на град Приморско имаме 13 български радиа и 75 турски, днеска направихме в района на бургаските солници замервания, чува се 37 български и 60 турски, а отделно 18 български и седем турски телевизии. Обръщам внимание, че разрешения за радио дейност на територията на град Бургас, има 14 български оператора плюс три национални.

Все по-малко турски радиостанции се чуват по Черноморието

Намалява броят на турските радиостанции, които се чуват по родното Черноморие. Това заяви на пресконференция във Варна председателят на...

Ще настояваме за регулиране на мощността на част от турските радиа, които се чуват на българска територия, каза още Божков.

Първо, да се направи опит да се редуцират турските радиостанции, които звучат от територията на Истанбул, тези които не са международно защитени честоти, говоря в този момент да се редуцира ефективно излъчваната мощност, защото сто киловата за нас е прекалено много и третото е да се предприемат действия за насочеността системите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество