България ще има "космически" интернет от септември

40395
България ще има "космически" интернет от септември
Снимка: Thinkstock

България ще има "космически" интернет от септември. Стартираният проект за широколентов достъп е на стойност 39,123,029 лева, уточни транспортният министър Данаил Папазов.

От 30 mb/s, колкото е в момента скоростта, след изграждането на инфраструктурата в цялата страна, потребителите ще имат на разположение до и над 100 mb/s, предаде Стандарт нюз.

Хората с недостатъци имат повече шансове в сайтовете за запознанства

По-малко красивите хора са с по-големи шансове да открият партньори в сайтовете за запознанства. Това се дължи на факта, че грозниците...

Стартираният проект за широколентов достъп е на стойност 39,123,029 лева, уточни транспортният министър. Новите оптични кабели гарантират интернет достъп от ново поколение, каза още той.

Проектът е част от стратегията за електронното правителство. И ще приключи през септември месец тази година. Осигуряването на интернет от ново поколение става с 900 км. кабелни линии, включващи 29 общини, 24 малки населени места и 295 офиса на държавната и местната администрации, каза още Папазов.

Така електронното правителство през септември ще има общо 348 точки. Транспортният министър обясни, че разширяването на проекта за отдалечените населени места ще бъде продължен чрез средства от ЕС по програмата за селските райони. Запознати уточниха, че широколентовият интернет ще даде космическа скорост на връзката във всички областни центрове, големите градове, както и главните туристически центрове у нас.

Подробности по проекта министърът ще отчете днес пред колегите си и червените депутати по време на властовия семинар "Държавност, развитие, справедливост".

Фейсбук планира да иползва дронове и да направи интерент наистина „глобален“

Според анонимни източници от Фейсбук планират стъпка да направят достъпа до интернет от всяко кътче на Земята възможен. Социалната мре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество