България отново се очертава като топ дестинация за руските туристи

12776
България отново се очертава като топ дестинация за руските туристи
Снимка: Actualno.com

Въпреки общия спад по всички туристически дестинации през 2015 година, руските туристи не са загубили интерес към почивките в чужбина. Очаква се през лятото Черна гора, България и Гърция да бъдат най-популярните европейски страни сред руските туристи. Това казва маркетинговият директор на TUI Русия Ивор Вукелик, цитиран от BFM.ru.

„Въпреки общия спад по всички дестинации през 2015 г. в сравнение с миналата година, руските туристи не са загубили интерес към почивките в чужбина. Руснаците предпочитат да намалят ваканциите си през годината и да изберат по-достъпни хотели и дестинации пред това да се откажат изцяло от чуждестранните курорти. Очакваме, че през сезона най-евтините страни като Черна гора, България и Гърция да бъдат най-популярните европейски страни сред руските клиенти. Турция запазва лидерството си, като осигурява почивки с най-добро съотношение цена/качество по системата „всичко включено“, посочва Вукелик.

Интересът на руските туристи към България се повишава

Летният туристически сезон в Българи ще е труден, но няма да се очаква този драматичен спад, който се коментира в началото на годината,...

Най-популярните за почивка градове за руснаците са Симферопол, Сочи и Москва в собствената им родина. Зад тях се нареждат Барселона (Испания) и Бургас (България).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com