Българи в Брюксел започнаха подписка в подкрепа на електронното гласуване

3726
Българи в Брюксел започнаха подписка в подкрепа на електронното гласуване
Снимка: Thinkstock Images

В Брюксел днес започва събиране на подписи в подкрепа на референдума.

„Подкрепете инициативата за въвеждане на дистанционно гласуване по електронен път при провеждане на изборите и референдумите в България! Елате и се подпишете!". Това е призивът в социалните мрежи. Един от организаторите там - Алина Добрева, обясни пред БНР необходимостта от въвеждането на електронното гласуване.

Все още никоя партия не иска да агитира за е-гласуване

Започна регистрацията за участие в кампанията за референдума. На 25 октомври гражданите трябва да кажат да или не на електронното гласу...

"Например, в голяма страна като САЩ има само няколко места, където да се гласува. Т.е - за да се придвижи един човек до тези избирателни пунктове в консулства или посолства, това струва изключително много време, пари , за да извършат този акт на активна гражданска позиция", каза тя.

Стефан Манов - представител на Временните съвети на българите в чужбина, допълни, че в европейски страни с електронно гласуване, активността на избирателите е увеличена с поне 10 процента. Според него дистанционният вот е показател за интереса на българите в чужбина към страната.

Високата избирателна активност, било то в чужбина или в страната, или респективно ниската, ниското участие на референдума, извън страната или в страната , ще е знак, че вървим към едно откъсване на тази част от нацията, което мен много ме притеснява, ако се случи, каза Манов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...