Бурите ще продължат през нощта и в Централна България

13582
Бурите ще продължат през нощта и в Централна България
Снимка: БГНЕС

През нощта се очакват гръмотевични бури в Централна България. До сутринта обстановката ще се успокои, става ясно от прогнозата за времето на Нова телевизия.

Времето през деня ще е предимно ясно и слънчево с високи температури.

Свършват парите за защита на реколтата от градушки

Ако в рамките на 3 дни Изпълнителната агенция за борба с градушките не получи средства от Министерския съвет за закупуване на още раке...

На 9 юли с преминаващия през страната размит атмосферен фронт, по-значителна облачност ще има над Северна България и планините, където около и след обяд отново на места ще има слаби и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевична дейност. Това става ясно от информация на НИМХ, на която се позовава БГНЕС.

Предимно слънчево и горещо ще се задържи над Югоизточна България. Вятърът през деня ще е слаб, в Източна България до умерен, от югоизток. Ще настъпи слабо понижение на температурите, в повечето места ще са между 28° и 33°.

Шестима пострадали от градушката са потърсили помощ в УМБАЛСМ „Пирогов”, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Пострадалите са с наранявания в областта на главата и лицето. Пред спешния неврологичен кабинет чакат още няколко пострадали, за да получат помощ от специалист.

В следствие на бурята дърво падна върху автомобил до бл. 48 в кв. "Младост I". В него е имало хора, които са измъкнати невредими. На ул. "Пиротска" и ул. "Стефан Стамболов" дърво падна върху автомобил. Двама мъже са извадени невредими от него, информира News7.

Силна градушка удари София

Ледени късчета с размерите на лешници се изсипаха над София. Градушката бе изключително интензивна в продължение на няколко минути, сле...

Ситуацията в София е овладяна след силната градушка, но ще мине известно време, докато водата в най-критичните точки се оттече. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ старши комисар Васил Василев, зам.-директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той обясни, че на телефон 112 са получени над 60 сигнала.

Над 20 екипа работят, за да възстановят нормалния ритъм на работа на града“, обясни старши комисар Васил Василев. Той каза още, че най-големият проблем е, че заради многото паднали клони канализацията трудно поема цялото количество вода. Старши комисар Василев допълни, че най-силно засегнатите райони от градушката са „Филиповци“ и „Люлин“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com