Бургаските миньори прекратиха протеста си

10706
Бургаските миньори прекратиха протеста си
Снимка: Getty Images

След 13 часа под земята бургаските миньори напуснаха рудника "Черно море" и прекратиха протеста си. Това стана, след като ръководството на мината изплати заплатите на работниците за месец октомври и преведе по 550 лева аванс за месец ноември, съобщи БНР. 

360 000 лева е превела "Топлофикация"-Сливен на бургаската мина "Черно море". Средствата са послужили за изплащане на заплатите и аванса, а от ръководството на мината са обещали на протестиращите да изплатят останалата част от възнагражденията им за ноември в началото на следващата седмица.

Бургаските миньори отново стачкуват

Миньорите от Бургас отново започнаха стачни действия. 45 човека, които тази сутрин влязоха за първа смяна под земята, заплашиха, че ням...

Миньорите напуснаха рудника. Пострадали няма. Протестиращите обаче не очакват финансовото състояние на мината да се подобри. Те не вярват, че ще бъдат взети необходимите мерки, за да се възстанови системното разплащане  в сферата на енергетиката.

Междувременно представител на НЕК и изпълнителният директор на "Топлофикация"-Сливен Стефан Кундузов, трябва да пристигнат тук всеки момент за среща с ръководството на мина "Черно море".

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com