Британска организация с апел за спасяването на последните два циркови лъва в България

5462
Британска организация с апел за спасяването на последните два циркови лъва в България

Британската организация за защита на дивите животни Born Free отправи апел за спасението на последните два циркови лъва в България. От организацията имат за цел да осигурят безопасното транспортиране на лъвовете от България към Южна Африка, съобщи „24 часа“.

7-годишните лъвове Жора и Блек са затворени в желязна клетка без вода, която се намира в задния двор на бивш цирков дресьор близо до София. Клетката е  с размери 2,5 м на 2,5 м и е изложена на постоянна слънчева светлина, а високите температури превръщат клетката в пещ.

Смел лъв се опита да открадне плячката на крокодили

Действието се развило в резерват в Кения, а постъпката на лъва заслужава адмирации след като дръзва да "нагази" в река пълна с крокодил...

"Трябва да направим всичко възможно да измъкнем лъвовете, защото лятото ще застраши живота им. Ужасно е да ги гледаме в тази клетка и се надяваме чрез публична подкрепа да успеем да ги преместим в Африка, на щастливо и безопасно място", заяви съоснователят на природозащитната организация Вирджиния Макена.  От организацията искат да изпратят Жора и Блек в обновен център в Шамуари, Африка. Те преговарят със собствениците на животните, които се отнасяли с разбиране.

До края на лято 2014 г. братята лъвчета са били част от традиционен цирк и са участвали в представления из Източна Европа и Турция. Заради забрана, която правителството въведе срещу участието на диви животни в цирковете, лъвовете остават без работа и оттогава живеят в малката клетка.

"Лъвовете са в добро здравословно състояние, въпреки неприемливите условия, в които живеят. Жора е куц, но веднага след като дойде при нас, ще успеем да му осигурим нужните терапии", обясни ветеринарният консултант на фондацията д-р Джон Найт.

Обновеният център в Шамуари, Африка вече е спасил много лъвове и леопарди от живот в клетка.

Пиян руснак изпита "прегръдката" на лъвица

Пиян посетител на зоологическата градина в руския град Белгород попадна в лапите на лъвица. Според предварителна информация 52-годишни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com