Борисов си знае своето - медиите в България са свободни

15769
Борисов си знае своето - медиите в България са свободни
Снимка: БГНЕС

В България има свобода на словото. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който говори пред Американската търговска камара на тема: "Приоритети на българското правителство през 2015 година: Политики и мерки за икономически растеж, привличане на инвестиции и изпълнение на оперативните програми", предаде Агенция "Фокус".

"Толкова много медии има. Цензурата и свободата на словото идват от хората, които притежават медиите. Кажете една тема, по която в България да не е говорено. Всеки журналист може да напусне. Ако е добър, има толкова много медии", заяви Борисов.

Прокуратурата прави проверка на в. "Капитал"?

Прокуратурата прави проверка на вестник „Капитал”, който е издание на „Икономедиа” и на Иво Прокопиев. Това твъ...

По думите му, в други държави и то такива, които са "много по-напред" има теми, по които не би се писало. "Ние като държава нито се месим, нито ще се месим. Всеки знае собствениците на медиите. Хората и пазарът регулира всичко. Има телевизии, които въобще ги нямам и на програма. Това си е мое право", каза още Бойко Борисов.

Припомняме какво точно включват намеренията на кабинета Борисов за медийната среда. Предложенията са на практика три, а правителството възнамерява да прокара закон, с който да забранява участието на медии в обществени поръчки, ако не са подписали "етичен кодекс на българските медии". Той обаче не е един - има такъв на Съюза на издателите в България и на Българския медиен съюз (БМС). В БМС членуват вестниците „Телеграф”, „Монитор”, „Меридиан Мач”, „Политика”, „Борба”, „Преса”, „Стандарт”, „Тема”, „Новинар”, както и Europost. Припомняме, че по собствените думи на Делян Пеевски „Телеграф” и „Монитор”, "Политика" и 50% от "Борба" са негови и на майка му Ирена Кръстева медии.

И малко енергетика

Борисов засегна и темата за "Южен поток". Според него проектът щял да е на линия, ако го имало и "Набуко". Борихме се много за "Набуко", каза премиерът.

Който има ухо, да чуе

Вече и на децата е ясно, че при наличието на достатъчно валута може да се купи абсолютно всичко: потребният член на ЦИК, нужният пребро...

"Дори да мине през Турция, той (бел. ред. "Южен поток") не е алтернативен поток. Само че тогава България ще е наказана и няма да взима транзитните такси. Разчитаме, че ЕК през своите интерконектори да се развие газовият хъб. Имаме само устни изказвания, че е спрян „Южен поток", обясни Борисов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com