Борисов към министрите: Наблюдавам, пощада няма

19003
Борисов към министрите: Наблюдавам, пощада няма

И още нещо, искам да ви информирам, от доста време работихме по един наш депутат от ГЕРБ, който много хитро се опитваше да си използва положението и да изкарва пари на гърба на партията. Много добре го прихванаха ДАНС и БОП, с ръководната роля на Софийската градска прокуратура, в смисъл като наблюдаване на процеса. Бяха белязани 50 хиляди лева, жена му ги прибра и го арестувахме с парите.

Това казва по време на заседанието на Министерски съвет в сряда премиерът Бойко Борисов по повод ареста на вече бившия депутат Димитър Аврамов, на когото се очаква днес да му бъдат повдигнати обвинения, след като му бе свален депутатският имунитет, стана ясно от стенограмата на заседанието.

Борисов: Този ужасен инцидент е шок за всички нас

Този ужасен инцидент е шок за всички нас, нищо не може да оправдае смъртта и болката на невинни хора. Това заяви министър-председателя...

Още двама служители на БОП вчера, които също искаха пари, бяха засечени и арестувани. Предупреждавам ви, че много внимателно наблюдавам, само да чуя някъде, че се говори, така че си дръжте хората изкъсо, много бъдете дисциплинирани и стриктни, защото пощада за никого няма. Да, на ГЕРБ предприемачи, защото иначе е отворен, предприемчив, но предприемчив и да открадне пари. И между другото, той ни е създал и с една германска фирма проблеми преди време, сега научих, като се вторачих в него. Той е работил отдавна с варненския случай със зърното. Така че, сега, като стане готов арестът, нека и в Брюксел да знаят, че може да се забавим малко, но понеже искаме да документираме, те от три дни се гласеха как да предадат парите и снощи в 22,00 часа ли беше, към колко ми се обадиха, по нощите отиде жена му да вземе парите, посочва Борисов.

С БОП беше също голям проблем, правят се на данъчни и отиват и прибират пари. Но седнахме с ръководството на БОП, когато получихме тези сигнали, безкомпромисно и ги... Знаете ли колко е трудно да се дебнат „колеги”, защото знаят мероприятията, знаят как действат службите, ослушват се, защото знаят, че са гузни. И примерно това е сто пъти по-трудно да хванеш такива хора, отколкото обикновен престъпник. А и малко да ви развеселя, те самите си правят външно наблюдение на себе си, за да се пазят от колегите. Работихме доста активно, но тогава и на Цветанов му казах – хората ще разберат, арестувайте, за да знаят, че пощада за никой няма. Това трябва да се знае, подчертава премиерът в края на заседанието.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com