Борисов: Нашите проблеми с бежанците са по-големи от тези на Италия

5073
Борисов: Нашите проблеми с бежанците са по-големи от тези на Италия
Снимка: БГНЕС

Проблемите с бежанците на Италия са големи, но нашите са още по-големи. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти преди извънредното заседание на Европейския съвет, на което ще се обсъдят мерките за справяне с потока от бежанци в ЕС, предаде "Фокус".

По думите му сред проблемите на страната ни е липсата на договор за реадмисия с Турция. „Това са близо 1 милион бежанци, които чакат на границите”, посочи Борисов. Той каза още, че има дни, в които „натискът” на границата ни е от порядъка на 28О-300 души. „Ще направя всичко възможно, за да знаем до момента какви мерки сме взели, какво още може да взимаме и се надявам, че със съвместни усилия на службите, на Европол можем да се справим доста по-добре”, каза още премиерът.

Борисов се отказа да слива НАП и Митниците

Премиерът Бойко Борисов се отказа от плановете за сливане на Национална агенция по приходите и Агенция "Митници". Преди две седмици, ...

„Толкова служби има в Европа и в света, които биха могли трафикантите, каналите, техните ръководители и парите, които отиват след това на високо да бъдат пресечни”, допълни премиерът.

Контрабанда

Първата и основна задача на държавата е борбата с контрабандата, заяви още Борисов.

Моята логика е такава – този , който може да прекара контрабандно цигари или пилешки бутчета, може да прекара и нелегални емигранти. Така че първата и основна задача на държавата е бой по контрабандата и по каналите, те са също трафиканти”, обясни премиерът. „Като знам горе-долу трафика по европейските страни има контрабандни цигари, наркотици – това, което съм работил навремето, просто ако действаме съвместно няма как да се минат границите. Сега знаете, че турската граница е сравнително стабилна, но с Гърция имаме съществени проблеми”, допълни Борисов.

Ненчев увери, че няма разминаване за изтребителите с Борисов

Би било чудесно ако българската държава придобие нещо безплатно, без да плати за това. Но винаги подаръците трябва да бъдат внимателно ...

На въпрос относно това, че ще се иска повече съпричастност от всички държави за операция „Тритон” и с какво България може да помогне, Бойко Борисов отговори: „България помага с това, че сама се справя без да получава никаква помощ към момента. Ние като държава взехме толкова много кораби, вертолети, то не са „Кугъри”-и, джипове – огромни пари похарчихме за да пазим надеждно шенгенската граница. Оказваме огромна помощ на ЕС и просто колегите трябва малко да се стегнат и да работят по-добре”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com