Божидар Димитров с ново историческо предаване

43495
Божидар Димитров с ново историческо предаване

Историкът и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров е подписал договор с Телевизия „Плюс” (ТВ+) за ново историческо предаване - „Историята… с Божидар Димитров”. Божидар Димитров, който вече води едно историческо предаване - "Памет българска" по БНТ обясни, че настоящото му предаване е много кратко и в него липсват две основни неща, предаде Фокус.

„Краткото време от 30 минути не позволява да поканя гост и да вляза в дискусия, ако има мнение, различно от моето. В настоящото предаване хората чуват само моето мнение”, посочи Божидар Димитров.

Трети март е държавният празник на България

В живота на всеки народ, а нашият е на близо 2000 години, има важни дати, които определят неговото развитие. Безусловните дати в наш...

„В него липсва живата връзка със зрителя, тъй като моята публика се състои от историци-любители, но които са доста напред с историята. Те също имат компетентно мнение по въпроса, но то досега не можеше да се чуе”, каза Божидар Димитров.

Новото предаване ще бъде един час и в него ще има гости-историци.

„Понякога гостите ще имат еднакво мнение с моето, по определен дискусионен въпрос (тъй като в предаването ще се разглеждат само исторически дискусионни въпроси). Друг път - мнението им ще се различава от моето и тогава ще има много ожесточена дискусия, в която ще могат да се включват и зрители”, обясни Божидар Димитров.

Ако някой очаква да се случи бой в телевизионното студио, такова нещо няма да има, тъй като историческата гилдия е една от най-културните, образованите и възпитаните гилдии в България, подчерта Божидар Димитров.

Б. Димитров: Не сме прави да спираме Македония за ЕС заради шопската салата

Не бива да се спира Македония за Европейския съюз заради шопската салата. Това каза директорът на Националния исторически музей Божидар...

„Първото предаване е посветено на спорните въпроси около Руско-турската война и Освобождението на България. Гост на първото предаване беше академик Георги Марков”, каза Божидар Димитров.

Второто предаване ще бъде посветено на Балканската война, а гост ще бъде Красимир Узунов, който току-що е издал една разкошна книга – „Забравената война”, която ще бъде представена в предаването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...