Бой между бежанци в общежитието в кв. "Овча купел"

42742
Бой между бежанци в общежитието в кв. "Овча купел"
Снимка: БГНЕС

Голям бой между бежанци е имало към 11.00 часа в общежитията в квартал „Овча купел”. Това съобщи Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столична община. По думите му, на мястото веднага са пристигнали патрулни коли и микробус на полицията, предаде Фокус.

"Аз бях на ул. „Любляна”, когато покрай мен минаха 8 патрулки с надути сирени, и един микробус, и отидоха към общежитието. След това говорих с децата, които по това време са били на училище, в междучасието са отишли да си купят закуски в Нов български университет, и, като се връщали, бежанците се сбили помежду си. Затова патрулките са отишли да ги проверяват”, заяви Бояджиев.

Статут е предоставен на на 1556 бежанци

Предоставен е статут на 1556 бежанци, направен е отказ на 6748, даден е хуманитарен статут на 5 738. Прекратени са 7 800 производства...

„Още през септември, месец започнахме да предупреждаваме за тази работа, че така ще стане. То е неизбежно, но никой не обърна внимание, затова от последствията ние ще си патим. Аз много се страхувам, защото точно до общежитието има едно голямо училище от 1-ви до 12-ти клас, в което учат стотици деца. След него е Нов български университет. Нов български университет веднага направиха висока 3-метрова ограда, сложиха пазачи, а между децата и бежанците няма ограда, няма нищо. Онези се разхождат навсякъде. Много се притеснявам. Преди известно време ме обвиниха, че плаша хората, но ето, че всичко, което сме казали, се потвърждава”, допълни Бояджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...