Близо 35 000 нарушители са засечени от КАТ от началото на август

5431
Близо 35 000 нарушители са засечени от КАТ от началото на август
Снимка: monitor.bg

Шофьор ще бъде санкциониран за каране с 222 км/час, което е и рекордна глоба. Близо 35 000 нарушители са засечени от КАТ от началото на август. Повече от половината от тях са карали с превишена скорост, съобщава Нова тв.

За нарушенията по пътищата на страната вече са изпратени почти 17 000 фиша, а на място са съставени близо 12 000 акта. Само за три седмици черната статистика показва - 673 ранени и 54 жертви на пътя. От началото на август са настъпили над 500 катастрофи. Това превръща август в един от най-черните месеци на пътя.

КАТ чертае карта на местата за гонки

Пътната полиция ще изработи карта на местата, където най-често се организират автогоники. Това съобщи министърът на вътрешните работи ...

През последните седмици купчините с честитки за нарушителите стават все по-големи и служителите трудно смогват да обработват всички нарушения.

Един от нарушителите, на изхода на село Волуяк в посока Костинброд при ограничение 70 км/ч лек, радарите го засичат скорост от 222 км/час.

Заловените джигити само за три седмици са с 30% повече от предишните месеци. Затова и контролът се затяга и пътните полицаи изваждат нарушителите и агресивните водачи от движението.

Освен за бясно шофиране, пътните полицаи наказват и водачите без книжка, а от началото на август хванатите от КАТ са над 1700. 

В цялата страна започва акция на пътна полиция за високата скорост

Днес в цялата страна стартира специализирана операция за контрол на високата скорост. Тя е част от международна акция, която се провежд...

От МВР продължават да анализират данните за тенденциите на пътя и са готови да променят начина на проверки, така че да намалят черната статистика и да гарантират безопасността по пътищата на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com