Близо 1000 стари автомобила гният по улиците из страната

9562
Близо 1000 стари автомобила гният по улиците из страната
Снимка: БГНЕС

Близо 1000 стари автомобила, които са излезли от движение, ръждясват в момента по столичните улици. Така те пречат на движението и на пешеходците по тротоарите.

Става дума за коли, които са паркирани на общински терени и са излезли от употреба. За такива се смятат всички, които са със стари регистрационни номера или без номера, както и тези, които от две години не са минавали на технически преглед.

Във Варна вдигат все повече остарели автомобили

Около 10 изоставени автомобила средно на месец вдига варненското предприятие "Паркинги и синя зона". Това каза управителят на предприят...

„Собствениците на 963 трошки вече са получили предупредителен стикер на предните си стъкла, че ще бъдат принудително вдигнати, ако не ги преместят на частен терен до три месеца от получаването на предупреждението“. Информация съобщи за „Преса“ Полина Асенова от Столичния инспекторат.

След като изтече 3-месечният гратисен срок, изоставените коли ги откарват на 5 наказателни площадки. Собствениците им получават шанс да си ги приберат оттам до 14 дни. Те обаче ще трябва да заплатят 60 лв. за репатрирането на колите и по 16 лв. на ден за престоя им на паркинга. Ако не се появят, колата се предава за скрап.

За последните 5 години столичните инспектори са налепили 5971 стикера на излезли от употреба коли. До три месеца след това 4461 от техните собственици са реагирали и са ги преместили доброволно, а 119 са минали на технически преглед. От стикерите не са се трогнали 428 собственици и колите им са били репатрирани.

Преди няколко години след мащабна акция на общината в Бургас градът бе прочистен от стари автомобили. От махането на гниещите возила бяха освободени близо 700 паркоместа в центъра.

Масирани проверки на автомобили в цялата страна

Масирани проверки на товарни автомобили и автобуси се извършват в цялата страна. Те ще продължат до 15-и февруари като шофьорите се...

Във Варна в общината са заведени 1354 преписки за извадени от употреба коли. На наказателния паркинг на кметството вече са извозени 68. В Пловдив 120 стари автомобила ръждясват по улиците. В Стара Загора и Русе трошките съответно са 23 и 16.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com