Близо 100 населени места в Ловешко и Великотърновско без ток

24654
Близо 100 населени места в Ловешко и Великотърновско без ток
Снимка: Gettyimages

Обилният снеговалеж на територията на област Ловеч усложни пътната обстановка. 80 населени места в областта са без ток заради авария в електропреносната мрежа от снеговалежа. На места в Ловешка област снежната покривка е стигнала над 10 сантиметра.

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение. Засегнати са 7 общини, като най-сериозно - Ловеч, Троян и Угърчин. Затруднено е движението по пътя Троян-Плевен, заради паднали дървета.

И Габрово обяви бедствено положение

Предвид създалата се изключително тежка зимна обстановка, считано от 14.00 часа днес, е обявено бедствено положение на територията на...

В областния център улиците, поне в централната градска част се чистят, но интензивният снеговалеж бързо затрупва почистеното. Все още улиците са проходими, но придвижването с автомобили трябва да бъде с повишено внимание.

На много места в Ловеч тежкият сняг е причина за паднали клони, което създава допълнителна опасност за пешеходци и автомобили.

Областният управител на Ловеч Милко Недялков свиква кризисен щаб.

13 населени места на територията на община Велико Търново също са с прекъснато електроподаване в следствие на паднали върху електропреносна мрежа дървета. Без ток са селата Беляковец, Самоводене, Пчелище, Капиново, Големани, Нацовци, Габровци, Хотница, Велчево, Плаково, Райковци, Килифарево, Миндя. Сигналът е подаден от Оперативния щаб, сформиран от кмета Даниел Панов към електроразпределителното дружество, които вече работят с 5 екипа в Килифарево, Самоводене и Райковци по възстановяване на електроподаването.

Затвориха временно и магистрала "Хемус"

Временно се ограничава движението на моторни-превозни средства по АМ "Хемус" от София до Ботевград, съобщиха от пресцентъра на Агенция ...

Наличната техника в момента почиства снега по улиците в кварталите - Бузлуджа, Картала, Зона Б и централна градска част. Включени са ресурсите и на Областно управление "Пожарна безопасност", ОП "Зелени системи" и две частни фирми, които отстраняват паднали и счупени дървета и клони в района на Стара болница, ЖП гарата, пред Факултета по Изобразително изкуство, кв. "Бузлуджа", бул. "България", ул. "Никола Габровски" и под хълма Трапезица.

Със Заповед на кмета наличната техника в 36-те населени места е започнало почистване на улиците вътре в селата. На общинския телефон за подаване на сигнали са получени повече от 140 сигнала за паднали дървета и затрупвания от сняг.

Сигнали и проблеми със снегопочистването могат да се подават на телефони: 062 619102 и 0888535603.

Общинска администрация апелира към всички граждани да бъдат внимателни, придвижвайки се по тротоарните пространства, поради опасност от падащи клони и мокър сняг.

Всички старопланински проходи са затворени

Няколко часа вече Северна и Южна България са отцепени. Всички старопланински проходи са затворени заради обилни снеговалежи и бурен в...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com