Благодарим ви за един прекрасен ден!

20996
Благодарим ви за един прекрасен ден!
Снимка: Десислава Мирчева

Вчера Actualno.com участва в инициативата Parking Day (повече за нея – тук), като превърна едно паркомясто в София в мини плаж и покани читатели и случайни минувачи да оставят своята следа. От детски обувчици, през сандали и гуменки, та до тънки токчета – нашият плаж стана чудесен и разнообразен, каквито бяха и посетителите му. 

Денят бе богат на хубаво време и приятни срещи. Ние се стараем да търсим добрите новини, а вчера намерихме част от добрите хора. Или по-скоро те ни намериха. (Тук е моментът да благодарим още веднъж на работещите наблизо строители, чиито подарък – два допълнители чувала с пясък, спаси положението, когато се оказа, че „ресурсът” не ни стига).

Actualno.com те предизвиква да оставиш следа!

И тази година, ние, от actualno.com, ще те чакаме на едно различно паркомясто – част от инициативата Parking day!  Кани...

Освен че увековечихме в кадри стъпките, отпечатъците и рисунките на хората в пясъка, ги попитахме как биха искали да се подобри животът в столицата. Почти всички си пожелаха по-чист въздух и повече зелени площи, а не бяха малко и тези, които призоваха да има повече места за игра на децата.

Малчуганите бяха едни от най-активните участници в нашия Parking Day и го направиха още по-весел. Те имаха възможност да си направят рибка или крокодилче от пясък (или пък каквото друго им бе на сърце – креативността определено беше на ниво). Вероятно им припомнихме неотдавнашната морска почивка, защото умело си служеха с лопатка и гребло. Впечатлиха не само нас, а и групи азиатски туристи, които се спираха да снимат някои от тях. Радваме се, че ще имат кадър с истинското богатство на България – хубавите ни деца. Както и че успяхме да се върнем към собственото ни детство, играейки си със сладурите в пясъка.

Благодарим на всички, които се спряха при нас вчера – за интереса, за това, че ни споделиха мненията си по различни въпроси, за позитивната нагласа! Надяваме се и за вас да е било толкова приятно, колкото беше за нас!

А на тези, които ни задаваха въпроса „Добре де, какъв е смисълът на това, какво ще промени?”, бихме припомнили – всяка голяма промяна започва с малка стъпка.

Най-мащбното издание на PARK(ing) Day: Градинка на Дънов, уроци по танци, варене на лютеница и много изненади

Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day ще обхване центъра на столицата този петък, 19 септември. Какво ще видим ...

 

(Очаквайте скоро галерия със снимки от събитието).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com