Бинев се жалва чак в Брюксел от "репресията на БНТ и БНР"

11253
Бинев се жалва чак в Брюксел от "репресията на БНТ и БНР"
Снимка: БГНЕС

След като наскоро Слави Бинев обяви, че ще поиска временна парламентарна комисия за разследване на БНТ, БНР и СЕМ, тази седмица депутатът от "Патриотичния фронт" се е срещнал лично с представители на европейските институции по време на посещението си в Брюксел и ги е сезира относно проблема на страната ни със свободата и обективността на словото.

Бинев е запознал европейските институции, в това число и председателя на ЕК Жан Клод Юнкер с основните причини, който поставят България на позорното 106-то място в класацията на Репортери без граници за 2015 година. Според депутата това отчита не само спад в класацията, но и безпрецедентно доказателство, че в страна ни свобода на словото отдавна няма или по-точно няма свобода след свободата на словото, а това е недопустимо за държава от ЕС през 21 век.

Изследване: Апетитът на медиите към Борисов се завърна през 2014 г.

Премиерът Бойко Борисов е най-споменаваната личност в българските медии. Това показва медийният мониторинг за 2014 г. на фондациите "Ме...

Настоящият председател на Подкомисията за усвояване на средствата от ЕС е подплатил думите си с доказателства, които лично е предоставил в писмен сигнал до всички европейски институции. Не отдавна Бинев заяви, че е подготвил документи, които касаели финансирането на БНТ и БНР, и с които ще сезира Европа да се намеси.

Твърденията на Бинев били подкрепени от доказателствата които е събрал, така и чрез Годишният доклад на фондация „Медийна демокрация” в партньорство с медийна програма Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер”, който нееднозначно посочвал медийния натиск, който е упражнен върху за кратко задържалия се на поста си бивш председател на Комисията по културата и медиите в парламента и също така достига до изключително негативни констатации за медийния сектор в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com