Без коли на Роженските поляни - или с организиран транспорт, или 8 км пеша

48848
Без коли на Роженските поляни - или с организиран транспорт, или 8 км пеша

Предстои въвеждане на временна организация за движението на пътни превозни средства по направленията Пловдив – Смолян и Смолян – Пловдив, поради провеждането на Събора на народното творчество и животновъдство “Рожен 2015”.

Областно пътно управление - Смолян съобщава, че във връзка с предстоящото провеждане на Събора на народното творчество и животновъдство “Рожен 2015”, се затваря за транзитно преминаване на пътни превозни средства проходът Рожен, участък от с. Проглед при отклонението за Пампорово до с. Соколовци при отклонението за с. Момчиловци за периода от 06.00 часа на 17.07.2015 г. (петък) до 06.00 часа на 20.07.2015 г. (понеделник).

Роженският събор се възражда

Три дни, три сцени и над 5 декара национален трибагреник, озвучен от 400 каба-гайди. Така след 9-годишно прекъсване се възражда Рожен...

Организаторите очакват огромна посещаемост - до 350 000 души на Събора.

Проблем може да възникне за хората, решили да пътуват с автомобилите си до Събора, защото те ще трябва да спрат в най-добрия случай на с. Проглед, което е на 3 км. от поляните, или на с. Соколовци, което е на 8 км. От там не е предвидена организация за извозване, така че паркиралите няма да имат друг вариант освен да продължат пеша.

От Община Чепеларе напомнят, че по-добрият вариант за гостите на Събора е да използват организирания транспорт от Чепеларе и Смолян, който ще върви на всеки 30 минути и ще спира на самите поляни. Цената на билета е 2 лв, съобщиха от Чепеларе за Actualno.com.

За движение на транзитно преминаващите пътни превозни средства да се използва отбивен маршрут: с. Проглед – к.к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно, като през този период отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 тона през републикански път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Започва възстановяването на дейностите на обсерваторията Рожен

В Националната астрономическа обсерватория Рожен от днес започват възстановителните дейности след обилния снеговалеж през последните дн...

Промените в режима за движението ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат информирани своевременно и насочвани по отбивния маршрут от регулировчици. В района на събора организацията на движение ще се осъществява от служители на МВР.

Поради очаквания повишен трафик на движение по път ІІ-86 Пловдив – Смолян, се препоръчва на водачите на товарни автомобили да използват следните необходими маршрути:

Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к .к. Пампорово – Смолян и обратно;

Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com