Бедственото положение в Габрово и Бургас остава

10211
Бедственото положение в Габрово и Бургас остава
Снимка: БГНЕС

От днес в община Габрово се възстановяват учебните занятия. Остава обаче в сила бедственото положение, защото обстановката в общината все още е усложнена.

Питейната вода е негодна за употреба, заради замътване на язовира. Десетки екипи отстраняват повреди по електропреносната мрежа, но тежкият и мокър сняг причинява нови. Без ток все още са около 50 села и квартали в областния град, предаде БГНЕС.

Остава в сила и бедственото положение в община Бургас. 1 300 000 лв. са необходими за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието, съобщиха от кризисния щаб, свикан от кмета на областния град Димитър Николов. Всички констатации и докладът с оценка на щетите ще бъдат изпратени днес до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Над 30 доброволци потеглят тази сутрин за Ченгене скеле, за да се включат във възстановителните работи, съобщи БНР. В рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда 17-те потънали лодки. До няколко дни трябва да бъде възстановен нормалният ритъм на живот в селата Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, местността "Черниците", кварталите Сарафово, "Меден рудник", Лозово, рибарското селище Ченгене скеле и вилно селище "Росенец".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com