Бедствено положение в Якоруда и Батак

11683
Бедствено положение в Якоруда и Батак
Снимка: БГНЕС

Бедствено положение е обявено в Община Якоруда. Това каза  Бисер Михайлов, областен управител за Благоевградска област.

По думите на областния управител, кмета на Община Якоруда Нуредин Кафелов в 10 часа тази сутрин, е издал заповед, с която е обявил бедственото положение в общината, предаде Фокус.

Проблеми с доставянето на парите за пенсии в бедстващите райони

"Български пощи" ЕАД създадоха организация за спешна реакция и доставка на пари за пенсии в бедстващите райони. Поради лошите атмосфер...

Бисер Михайлов уточни, че причината довела до издаването на тази заповед е, че няколко дни 5 села в общината са с прекъснато електозахранване. Екипи на ЧЕЗ и към този момент се опитват да отстранят авариите, но част от районните са недостъпни заради образувалата се снежна покривка от близо 2 метра. Областния управител допълни, че 9, 10 и 11 март са обявени за неучебни в община Якоруда.

Община Батак също обяви бедствено положение от 9.30 часа тази сутрин, каза заместник-кметът на община Батак Христо Кълвачев.

"Основната причина е липсата на електричество от 6 март досега на територията на цялата община. Ток няма не само в общинския център, но и в селата Нова махала и Фотиново. Това е основният проблем, защото няма и комуникации, а и водоснабдяването е нарушено. Учебните занятия в училищата и детските градини са преустановени за три дни, тъй като нямат отопление. Имаме дърва, но парните котли не могат да работят, тъй като помпите са електрически. Повредата на далекопроводите явно е доста сериозна, но очакваме да бъде отстранена. Затруднена е и доставката на хляб и хранителни продукти, но засега се справяме. Пътната обстановка е много тежка, но почистваме основните пътища", коментира Кълвачев. Той допълни, че засега няма бедстващи хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com