Бавно се нормализира обстановката в Смолян, Ловеч и Габрово

16647
Бавно се нормализира обстановката в Смолян, Ловеч и Габрово
Снимка: БГНЕС

Вследствие на падналите валежи от дъжд и сняг са получени множество сигнали за паднали дървета, наводнени сгради, нарушена инфраструктура и закъсали автомобили по пътищата от републиканската пътна мрежа. Екипите на ГДПБЗН са участвали извършване на 520 спасителни дейности.

В област Смолян пътищата са проходими, с изключение на пътя Рожен-Лъки-Момчиловци. В община Баните обстановката е овладяна. Екипи работят по отстраняване на паднали дървета в района на село Стойките и в Девинско. Към момента валежите са спрели и обстановката в областта се нормализира.

В област Пловдив са евакуирани 20 жители на садовското село Богданица поради излизане на водите на местната река от коритото. За движение е затворен проходът Троян - Кърнаре, местност Беклемето. С верижна техника на МО е била извършена евакуация на 20 души, закъсали там с автомобилите си, осигурен им е подслон. Валежите на територията на областта продължават. Няма постъпвала информация за бедстващи хора. Един екип от РДПБЗН - Пловдив работи по разчистване на паднали дървета на пътя за село Ситово, община Родопи.

В област София остават затворени за движение пътищата София – Самоков, Самоков – Ихтиман и Боровец – Радуил. Извършват се действия по разчистването им. През днешния ден ще се извършва разчистване от паднали дървета и на пътя Ботевград - Мездра.

В област Хасково е затворен участък от пътя след разклона за село Динево, след като е бил залят от водите на река Хасковска. Отчетен е спад с около 1 м на нивото на микроязовира до село Стамболийски, към момента не съществува опасност за населеното място. Следят се критичните участъци по реките Харманлийска и Марица. В момента валежите на територията на областта са спрели. През днешният ден ще продължи отводняването на жилищни и обществени сгради в засегнатите райони.

В област Ловеч обстановката на територията на областта е нормална. В момента екипи на РДПБЗН - Ловеч работят по отстраняване на паднали дървета по пътищата Златна Панега – Батулци и Боаза - Български Извор.

В област Габрово валежите са спрели. Не са постъпвали сигнали за бедстващи и застрашени хора. В момента един екип на РДПБЗН - Габрово работи по разчистване на паднали дървета в района на село Новаковци. Поради прекъсване на електрозахранването по контактната мрежа на БДЖ е било извършено извозване на пътници в района на гарите Съботковци, Соколово, Плачковци и Царева ливада.

Област Стара Загора – Проходът Шипка е затворен за движение поради снегонавявания и силен вятър. В участъка между Шейново и Крън са евакуирани 22-ма души, осигурен им е подслон. На проходите Шипка и Републиката е осигурено дежурство от МТЛБ и влекач Татра. Не е постъпвала информация за застрашени и бедстващи хора на територията на областта. В момента един екип на РДПБЗН - Стара Загора работи по отводняването на жилищна сграда в чирпанското село Рупки.

В област Варна е отворен за движение пътят Варна - Обзор. През днешния ден ще се извършва отводняване на хотел Мирамар - Обзор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com