Башев: Обичам ромите в Гърмен, за проблемите да отговаря сегашната кметица

12307
Башев: Обичам ромите в Гърмен, за проблемите да отговаря сегашната кметица

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев отказва да коментира екстремната ситуация в селото, до изборите щял да се концентрира върху окопаването на чушките в къщата си в Огняново.

"От две години не съм във властта, нямам какво да кажа по въпроса с ромите от махала "Кремиковци", няма да коментирам, питайте кметицата Минка Капитанова", отсякъл пред "Струма" Башев.

Георги Кадиев: Събитията в Гърмен може да доведат до етнически конфликт

Събитията в Гърмен може да доведат до етнически конфликт, а аз най-много се страхувам от етнически конфликт в България. Това заяви депу...

"Ромите-пришълци в "Кремиковци" не са повече от 20-30, каквото и да се говори. Това са си местни хора, преди 10-15 години бяха 350, но имат много висока раждаемост. Там се раждат по 50 деца годишно. Що се отнася до проблема, нека Минка Капитанова да каже защо не са съборени незаконните къщи, какво се прави и прочие. Който си е надробил кашата, да си я оправя. Аз съм никой", казва Башев.

Той с охота признава за хорото, което е играл на Гергьовден в ромската махала. "Поканиха ме като гост, бях там, пих, играх хоро. Аз ги обичам тези хора, не съм като някои, които на изборите се обръщат с думите "братя роми", а сега са "мръсни цигани""! Този, който твърди, че аз съм ги довел, за да гласуват за мен, нека да видят резултатите от последните избори - с по 300 гласа в тази махала печелят ГЕРБ", контраатакува Башев.

"Проблемът с ромите в Гърмен ще се разреши чак есента на изборите, защото сега всичко идва от факта, че те не изпитват респект към Капитанова", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com